V časovke len ťažko hľadá súpera, Ineos si poistil majstra sveta

Filippo Ganna.
Filippo Ganna. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|3. aug 2022 o 19:20

Teším sa na ďalšie roky, vraví Filippo Ganna.

LONDÝN. Taliansky cyklista Filippo Ganna predĺžil spoluprácu s britským tímom Ineos Grenadiers o ďalšie štyri sezóny do roku 2027.

Dvadsaťšesťročný pretekár prišiel do Ineosu v roku 2019 z UAE Team Emirates a v jeho farbách dosiahol svoje najväčšie úspechy.

Ganna je dvojnásobný majster sveta v časovke (2020, 2021), vyhral šesť etáp na Giro d'Italia, dve na Tirreno-Adriatico a po jednej na ďalších etapových pretekoch - Critérium du Dauphiné, UAE Tour a BinckBank Tour.

Na konte má aj tri národné tituly v časovke a na dráhe získal zlato na OH v Tokiu v tímovej stíhačke. V dráhovej cyklistike získal aj päť zlatých na MS a dve na ME.

"Odkedy k nám prišiel v roku 2019, vypracoval sa na najlepšieho časovkára na svete. Na konte má dokopy 21 víťazstiev na ceste i olympijské zlato a je pripravený stráviť nasledujúcu fázu svojej kariéry v našom tíme," uviedol Ineos.

"Je vzrušujúce byť súčasťou toho tímu aj preto, ako sa snaží dosiahnuť svoje ciele a koľko snahy vkladá do vývoja techniky. Robí sa všetko pre to, aby sme boli rýchlejší. Keď pracujete s tak oddanými ľuďmi, chcete pre nich odovzdať všetko.

Stále sa musíme sústrediť na zvyšok sezóny a prípravu na tú ďalšiu. Je pre mňa dôležité, že mám takú veľkú podporu. Teším sa na ďalšie roky, ktoré tu strávim," vyhlásil Ganna na webe najbohatšieho tímu v profipelotóne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»V časovke len ťažko hľadá súpera, Ineos si poistil majstra sveta