Bernal ďakuje lekárom a za podporu. Po zrážke s autobusom takmer ochrnul

Egan Bernal.
Egan Bernal. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. jan 2022 o 12:40

Cyklista asi nestihne Tour de France.

BOGOTA. Šampión cyklistických pretekov Tour de France 2019 Egan Bernal v piatok vyhlásil, že po pondelňajšej zrážke s autobusom bol veľmi blízko ochrnutiu.

Dvadsaťpäťročný člen tímu Ineos Grenadiers mal nehodu počas pondelkového tréningu vo vlasti, pri kolízii s autobusom utrpel viaceré zranenia. Má za sebou dve operácie a nachádza sa v stabilizovanom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti nemocnice v Bogote.

Bernal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedol, že existovala až 95-percentná šanca, že skončí na invalidnom vozíku alebo dokonca zomrie.

Poďakoval sa za podporu všetkým fanúšikom, lekárom a rodinným príslušníkom.

Bernal sa v inkriminovanom čase pripravoval na svojom časovkárskom špeciále a zrejme si nevšimol, že autobus, ktorý šiel pred ním, zastavil, aby vysadil cestujúceho. A vrazil do neho poriadne rýchlo.

Podľa lekárov utrpel viaceré zlomeniny vrátane stehennej kosti na pravej nohe či jabĺčka v kolene, mal aj prepichnuté pľúca. Po spomenutých chirurgických zákrokoch však môže hýbať s končatinami a z najhoršieho je vonku.

Podľa odborníkov je však nepravdepodobné, že sa Bernal stihne úplne vyliečiť, aby mohol v júli štartovať na Tour de France.

Kolumbijčan v lete 2019 ovládol Tour a vo veku 21 rokov sa stal najmladším celkovým víťazom tohto prestížneho podujatia. Vlani pridal celkový triumf aj na ďalšej Grand Tour - talianskom Giro d'Italia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Bernal ďakuje lekárom a za podporu. Po zrážke s autobusom takmer ochrnul