BMC Racing nekončí, spojí sa s poľským prokontinentálnym tímom

Cyklistický tím BMC sa spojí s prokontinentálnym tímom CCC.
Cyklistický tím BMC sa spojí s prokontinentálnym tímom CCC. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. júl 2018 o 20:43

CCC Sprandi Polkowice má v kádri prevažne poľských cyklistov.

AIX-LES-BAINS. Cyklistický tím BMC Racing bude pokračovať aj v sezóne 2019, tímový manažér Jim Ochowicz potvrdil v pondelok počas voľného dňa na Tour de France avizovanú spoločnú budúcnosť s poľským prokontinentálnym družstvom CCC Sprandi Polkowice.

Novým sponzorom bude CCC

Vďaka tomuto potvrdeniu zostávajú v zoskupení úradujúci olympijský víťaz Greg van Avermaet, momentálne držiteľ žltého dresu na Tour a tiež aj Michael Schär či Nathan van Hooydonck.

Už dlhšie je však známe, že z amerického tímu je na odchode austrálsky líder Richie Porte, ktorý sa dohodol s formáciou Trek-Segafredo.

"Farba našich dresov sa zmení na oranžovú a budeme mať aj nové meno, ale udržíme si licenciu WorldTour a po 12 rokoch budeme pokračovať.

Od budúceho roku bude našim novým sponzorom CCC, názov tímu je ešte stále v štádiu riešenia. Pribudnú nové ciele a výzor," hovoril Ochowicz a dodal:

Greg van Avermaet predĺžil zmluvu

"Greg van Avermaet predĺžil zmluvu a bude našim lídrom v jarných klasikách. Okolo neho postavíme nový tím.

Konkurenciou budeme v týždňových etapových či klasických jednodňových pretekoch, časom sa naša pozornosť prenesie aj na podujatia Grand Tour."

CCC Sprandi Polkowice má v kádri prevažne poľských cyklistov.

Družstvo sa dvakrát predstavilo na Giro d'Italia prostredníctvom udelenia voľnej karty. Informácie sú z portálu Velonews.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»BMC Racing nekončí, spojí sa s poľským prokontinentálnym tímom