Mladý Býk? Vo veľkom objave cyklistiky vidia mladého Sagana

Arnaud de Lie.
Arnaud de Lie. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|24. feb 2023 o 11:00

Arnad de Lie je favoritom na belgických klasikách.

BRATISLAVA. Krátke hnedé kučery, bucľatá tvár a na nej podmanivý úsmev. Pôsobí veľmi milým až dobráckym dojmom. Prezývka Býk mu zdanlivo vôbec nepasuje. Nie je zurvalec. 

Meno Arnaud de Lie by si mal každý priaznivec cyklistiky dobre zapamätať. Má ešte len 20 rokov, ale vo svetovom rebríčku je na 5. mieste. Na pretekoch jazdí skúsene a dravo, akoby bol už ostrieľaným veteránom. 

Už v mladom veku si jazdec tímu Lotto Dstny získal uznanie a rešpekt cyklistov aj trénerov. Má povesť pracovitého a pokorného pretekára, ktorý sa nehrá na žiadnu hviezdu. 

De Lie vyrástol vo valónskej časti Belgicka a pochádza z farmárskej rodiny. Od malička musel pomáhať pri kravách. Rodina ich má na farme niekoľko stoviek a mladý šampión pri nich zosilnel. 

Dojím kravy, smial sa

Mládežnícky tréner Dirk Onghena spomína, že keď robili pretekári z juniorského tímu fyzické testy, De Lie všetkých prevýšil.

„Robili zhyby na hrazde. Chlapci sa dokázali vytiahnuť 8 až 15-krát. Až prišiel rad na Arnaud a on dokázal urobiť vyše 40 zhybov. Všetkých prekvapil.

Páni, to bolo niečo, zvolal som naňho a on mi so širokým úsmevom vraví: Dojím kravy Dirk,“ opisoval tréner Onghema pre denník Het Laatste Nieuws. 

Svoj farmársky pôvod nikdy netajil. Platí skôr pravý opak. Stalo sa to aj v cyklistike jeho znamením. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Mladý Býk? Vo veľkom objave cyklistiky vidia mladého Sagana