Crosby stráca nervy, Pittsburgh šancu na postup

Crosby sa v treťom zápase viac bil ako hral hokej.
Crosby sa v treťom zápase viac bil ako hral hokej. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|16. apr 2012 o 11:21

Pennsylvánske derby pripomína súboje play off NHL z osemdesiatych rokov, ktoré sa zapísali do dejín pod prívlastkom totálny hokej.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 16.33

BRATISLAVA. Dvadsať gólov v troch zápasoch, osem bodov Clauda Girouxa a nečakané vedenie 3:0 nad Pittsburghom. Tak vyzerá séria Philadelphie, ktorá zaskočila favorizovaného súpera.

Penguins boli pred play off považovaní za najväčšieho ašpiranta na zisk Stanleyho pohára. Stávkové kancelárie ich favorizovali pomerom jeden ku piatim.

Teraz to však vyzerá, že ich pozíciu nahradia Flyers, ktorí sérii jasne dominujú. Vyhrali v Pittsburghu 4:3 po predĺžení, 8:5 a triumfovali aj v nedeľu doma pomerom 8:4. Pritom všetky zápasy otáčali. V prvom prehrávali 0:3, v druhom 1:3 a v treťom 0:1.

Crosby provokuje

Pod ťarchou prehier začínajú strácať hráči Penguins nervy a najmä Sidney Crosby viac vyrýva, ako hrá. Už v prvej tretine tretieho duelu, keď Philadelphia otočila nepriaznivý stav troma gólmi v priebehu piatich minút, robil líder Pittsburghu nepochopiteľné veci. Rozhodcovia museli v nedeľu riešiť časté šarvátky a celkovo udelili 158 trestných minút.

Pri jednej akcii Crosby sekol brankára Bryzgalova do lapačky, následne odpálil Jakubovi Voráčkovi rukavicu, ktorú si chcel zdvihnúť, a ešte sa pobil s domácou hviezdou Claudom Girouxom, ktorá vedie s ôsmimi bodmi kanadské bodovanie play off.

„V zápasoch sa stalo veľa vecí, nikto neviní nikoho. Všetci sú vinní. To, že som posunul Voráčkovi rukavicu, nemusím komentovať. Oni to tiež robia, čo som mu ju mal podať,“ komentoval Crosby.

Novinári z philly.com dodávajú, že hviezda Pittsburghu zneužíva to, že ho rozhodovia chránia, čoho výsledkom sú jeho neférové zákroky.

Miláčik Kanady svojím správaním pripomínal viac provokatéra z nižšej lajny ako tvár NHL. Kapitán Pens postupom času v zápase len vyhľadával niekoho, s kým by sa pochytil. Pritom väčšinu sezóny vynechal pre otras mozgu, keď mu dokonca hrozil koniec kariéry.

Penguins sa podarilo znížiť na 2:3 aj 3:4, ale Flyers im vždy odskočili a výhru si postrážili. Na provokácie súpera reagovalo hľadisko odeté do oranžovej farby skandovaním, že ich Pittsburgh nemôže zdolať.

Opäť skvelý Jágr

Okrem Girouxa boli kľúčovými mužmi ich zostavy aj trojbodoví Danny Briere a Jaromír Jágr. Český krídelník prihral spoluhráčom na tri góly a najmä dve z jeho asistencií boli skvostné.

Pri presilovkovom góle Reada v druhej tretine si na seba naviazal dvoch protihráčov a krásne prihral cez celé pásmo. V tretej tretine zas bravúrne udržal v jednej ruke puk, ktorý sa mu snažil zobrať dobiedzajúci Dupuis. Následne prihral Girouxovi, ktorý z voleja prekonal brankára Johnsona.

Obom tímom v sérii úplne zlyhávajú brankárske jednotky. Bryzgalov má priemer 3,98 gólu na zápas pri 86,8 % úspešnosti a priemer Fleuryho je za hraniciou 6 gólov a úspešnosť má sotva 80 %.

Flyers môžu ukončiť sériu už zo stredy na štvrtok, keď je na programe štvrté stretnutie série. „Chceme to ukončiť a ak sa bude dať, tak ich aj zmlátime,“ dodáva pre idnes.cz Voráček.

Zápas by mala vysielať ESPN America a Nova Sport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Crosby stráca nervy, Pittsburgh šancu na postup