Cristiano Ronaldo sa v Reale vydá po stopách Di Stefána

SITA|5. júl 2009 o 16:11

Najdrahší futbalista histórie Cristiano Ronaldo, ktorý za neuveriteľných 94 miliónov eur prestúpil z Manchestru United do Realu Madrid.

MADRID. Najdrahší futbalista histórie Cristiano Ronaldo, ktorý za neuveriteľných 94 miliónov eur prestúpil z Manchestru United do Realu Madrid, si bude vo svojom novom pôsobisku podľa informácií denníka AS obliekať dres s číslom 9. Sedmička, ktorá Portugalčanovi prischla v ManU, je totiž v Reale výsostným vlastníctvom kapitána a legendy klubu Raúla. Počas pôsobenia v Sportingu Lisabon 24-ročnému rodákovi z Funchalu "patrilo" číslo 17, ani to však v Reale momentálne nie je k dispozícii, nosí ho na chrbte útočník Ruud van Nistelrooy. S deviatkou však Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, ako znie plné občianske meno úradujúceho najlepšieho hráča sveta podľa FIFA, nemusí byť nespokojný. V klubových dejinách "bieleho baletu" ju preslávil azda najlepší futbalista Realu - Alfredo di Stéfano. Na Ronaldovo meno je v Španielsku už dokonca registrovaná ochranná známka CR9.

Oficiálne predstavenie Cristiana Ronalda sa uskutoční v pondelok a všeobecne sa na Estadio Santiago Bernabéu očakáva "plný dom", teda 80 354 fanúšikov najslávnejšieho španielskeho klubu.

Real Madrid vraj vzdal boj o Xabiho Alonsa

Španielsky futbalový veľkoklub Real Madrid sa údajne vzdal snahy získať stredopoliara FC Liverpool Xabiho Alonsa v aktuálnom prestupovom období. Podľa španielskeho denníka Sport "biely balet" nesúhlasí s odstupným, ktoré za svojho hráča požaduje kouč Liverpoolu Rafa Benítez. Staronový prezident Realu Florentino Pérez počas aktuálneho prestupového obdobia na posily zatiaľ minul neuveriteľných 209 miliónov eur a podľa všetkého sa jeho aktivita ešte neskončila, no za Alonsa bol ochotný ponúknuť iba 35 miliónov čo nezodpovedá 50-miliónovým očakávaniam "The Reds".

Nachádzate sa tu:
Domov