´Cowboy´ plánuje návrat do ľahkej váhy, chcel by zápasiť s Khabibom Nurmagomedovom

Adrián Mečiar|20. feb 2018 o 01:00

Populárny Donald Cerrone sa vrátil na víťaznú vlnu a následne by sa rád vrátil aj do ľahkej váhy. ´Cowboy´ by sa totiť v tejto divízii rád stretol s Khabibom Nurmagomedovom.

Donald Cerrone po viac než 400 dňoch opäť zaznamenal víťazstvo, keď si v hlavnom zápase UFC Fight Nightu 126 v americkom Austine poradil s Yancym Medeirosom.

Cerrone tak od prechodu do welterovej divízie okrem troch porážok zaznamenal piatu výhru. ´Cowboy´ ale väčšinu kariéry odbojoval v ľahkej váhe, ktorú opustil kvôli zvyšujúcej sa náročnosti chudnutia. „Bez problémov sa dokážem dostať na 160 libier, potom začnú komplikácie.“

´Cowboy´ si ale uvedomuje, že vo welterovej divízii zas patrí k najmenším bojovníkom. Veď váhu pred týmto duelom spravil aj napriek tomu, že večer pred vážením strávil v reštaurácii. „Dali sme si pizzu a pivo, no ráno som bez problémov navážil 168 libier,“ smial sa po zápase.  

Riešením Cerroneho problému by bola váhová kategória do 165 libier. Tá bola minulý rok odsúhlasená Asociáciou komisií boxu a bojových športov (ABC) , no UFC ju zatiaľ odmieta.

„Bolo by úžasné, ak sa UFC rozhodlo pre otvorenie tejto divízie. Myslím, že by sa do nej okamžite presunulo viacero bojovníkov.“

Cerrone ale vie, že otvorenie novej divízie momentálne nevyzerá reálne, a tak je ochotný napriek spomínaným ťažkostiam znova skúsiť chudnutie do 155 libier. ´Cowboy´ by sa totiž v tejto váhe rád stretol s neporazeným Khabibom Nurmagomedovom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»´Cowboy´ plánuje návrat do ľahkej váhy, chcel by zápasiť s Khabibom Nurmagomedovom