Pobláznenie nekončí: Legenda UFC a známy reportér chvália Procházku

(Zdroj: ESPN)
Daniel Stankovič|5. máj 2021 o 16:50 (aktualizované 5. máj 2021 o 16:58)

Vlna superlatívov na osobu českého zápasníka MMA v zahraničí pokračuje.

LAS VEGAS. Knokautové víťazstvo popredného českého bojovníka Jiřího Procházku (28-3-1 MMA) hýbe svetom zmiešaných bojových umení.

Už krátko po nedeľnom zápase s Dominickom Reyesom (12-3 MMA) zaplavili sociálne siete a zahraničné spravodajské weby oslavné príspevky na adresu 28-ročného rodáka s Hostěradic.

O slovo k fenomenálnemu výkonu Procházku sa najnovšie prihlásila v známom americkom podcaste dvojica bývalého šampióna dvoch váhových kategórií UFC Daniela Cormiera a elitného reportéra stanice ESPN Ariela Helwaniho.

Obaja vyhradili veľkú časť relácie českému bojovníkovi, počas čoho glosovali jeho unikátny zápasnícky štýl, titulovú šancu v organizácii alebo adrenalín, ktorý prežívali počas jeho súboja.

„Len čo tento chlap (Jiří Procházka, pozn. red.) chytí svoje tempo, je veľmi náročné vyrovnať sa s tlakom, ktorý prináša do zápasu a tiež s jeho ochotou bojovať. Nie každý je ochotný schytať tvrdé údery. Nie je to tak, že by v súboji zbesilo udieral, robí to zámerne, aj keď v trochu nedbalej podobe.

Je špeciálny. Ani sa poriadne neunavil. Väčšinou, ak niekto z úvodu zvolí takéto tempo, v neskorších kolách kondične odpadá, no to nie je jeho prípad. Keď som cez prestávku videl Reyesa, vyzeralo to akoby to bolo to len otázkou času, kedy ho Jiří ukončí,“ opísal Cormier.

Veľkou neznámou, ktorá sa s Jiřím Procházkom spája, je jeho neortodoxný štýl v postoji, ktorý býva fanúšikmi a odborníkmi často diskutovaný.

Údery od tých najlepších, ako napríklad Dominicka Reyesa na vás zanechajú stopu, len sa pozrite ako knokautoval Chrisa Weidmana. Samozrejme je veľmi tvrdý, avšak z hľadiska dlhého časového obdobia si na vás údery zoberú svoju daň.

Brada môže schytať iba určité množstvo úderov, nie je to tak, že by vydržala večne. Nad tým sa ale on teraz zamýšľať nemusí. V súčasnej situácii nevidím iné východisko ako to, že ho jeho budúci súper vezme na zem, kde ho spomalí,“ poodhalil bývalý šampión UFC.

Hoci sa zatiaľ Procházka predstavil v najprestížnejšej lige MMA len dvakrát, hneď po zápase bolo neoficiálne oznámené, že by najbližším titulovým vyzývateľom v poloťažkej divízie mal byť práve on.

Ariel Helwani pritom nezabudol poznamenať ani to, ako si ho Čech získal svojím vystupovaním.

Je neobyčajné hovoriť po dvoch zápasoch o titulovej šanci, no úprimne by to mal byť on. Osobne by som ho najradšej videl zápasiť oveľa častejšie.

Keď som pozeral turnaj a pomaly zaspával pri tom ako ubiehali zápasy, tak len čo prišiel na scénu, bol som ako napumpovaný adrenalínom. Jeho výzor, štýl, nástup do klietky, skrátka všetko je úžasné,“ nadšene dodal známy reportér.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pobláznenie nekončí: Legenda UFC a známy reportér chvália Procházku