Conor sa vzdá opasku iba pod jednou podmienkou

Vladimír Bilohuščin|21. okt 2016 o 02:00

Po podujatí UFC 205 môže byť Conor McGregor prvý bojovník, ktorý vlastní súčasne dva tituly. Jedného sa ale bude musieť vzdať.

Do veľkolepej premiéry UFC v New Yorku zostáva menej ako mesiac. A práve tento event môže prepísať históriu, doteraz sa totiž nikomu nepodarilo držať súčasne dva tituly. K opasku šampióna pérovej váhy môže Conor McGregor, po súboji s Eddie Alvarezom, pridať aj opasok váhy ľahkej. Problémom je práve fakt, že Conor svoj titul pérovej váhy neobhajoval už takmer rok, pričom dôvodom neboli zdravotné problémy, ale samotné rozhodnutie bojovníka. Po krátkom čase sa tak začali ozývať hlasy o uvoľnení opasku, čo ale Conor odmietol a privolal tak hnev celej divízie. Toto počínanie malo najväčší dopad na Jose Alda, ktorý po oznámení zápasu McGregor vs. Alvarez prehlásil, že Conor má väčšiu moc ako prezident UFC Dana White a požiadal o rozviazanie kontraktu.  

Ani na tlačovej konferencii pred UFC 205 Conor nezmenil rétoriku a aj napriek odmietaniu zápasenia v pérovej váhe odpovedal na otázku o vzdaní sa opasku slovami: „Na to, aby si vzali jeden z mojich opaskov, potrebujú armádu.“ Na Conora ale v poslednom období začal tlačiť aj sám Dana White, ktorý deklaroval, že Conor sa, v prípade výhry, bude musieť jedného z opaskov vzdať. Ír celú situáciu zjavne chápe a pre ´Sports Illustrated´ prezradil, že tak aj urobí, ale iba pod jednou podmienkou.

„Najprv ma nechajte pozrieť sa na obrázky v časopisoch, kde budem mať opasok na každom ramene. Nechajte ma, pred odobratím opasku, prejsť na kraj oktagonu a zdvihnúť nad hlavu dva tituly, ktoré ešte nikdy nikto nezískal. Nechajte ma urobiť tieto veci. Stále chcem robiť kroky, ktoré sú správne pre biznis a stále som tieto kroky aj robil. Nechajte ma ale ísť touto cestou, aby som sa v budúcnosti mohol pozrieť na pár obrázkov s dvoma opaskami a pol dňa si to užívať.“

Zdá sa, že po všetkom zemetrasení, ktoré Conor v pérovej váhe spôsobil, príde po UFC 205 upokojenie celej situácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Conor sa vzdá opasku iba pod jednou podmienkou