Conor a Floyd si na prvaj tlačovej konferencii nič nedarovali

Vladimír Bilohuščin|12. júl 2017 o 02:00

Prvá tlačová konferencia bola presne taká, ako si ľudia predstavovali. Dalo sa z nej ale vyžmýkať podstatne viac.

Prvá tlačová konferencia medzi Floydom Mayweatherom a Conorom McGregorom rozhodne stála za to, i keď podľa nášho názoru Showtime nepredviedol najlepšiu prácu pri jej organizácii, a po tejto stránke má veru čo doháňať.

Poďme po poriadku. Od 23:00 sa začal prenos na Youtubových stránkach Showtime Boxing a UFC. Paulo Maligniali, Mauro Ranalo a Brendan Schaub diskutovali nadchádzajúci zápas storočia. Brendan svojimi argumentmi snáď všetkých sledujúcich presvedčil o tom, že to McGregor je jasným favoritom tohto súboja. A presne na to tam aj je. Schaub zastupuje celú MMA komunitu a robí tak fantasticky, nech len pokračuje v nastolenom trende. Ďalej sa na rad dostalo určité tanečno-hudobné vystúpenie, ktoré ak by tam nebolo, nikto by sa vôbec nehneval.

A potom už začala pravá zábava. Conor vstúpil na pódium, s jeho klasickou nástupovkou hrajúcou v pozadí. Pár minút sa prechádzal po pódiu, najprv s vážnym výrazom tváre, neskôr pribudol i jeho klasický smiech, ktorý počujete i cez očný pohľad. A za ním do arény vošiel ´Money´, na rozdiel od Conora prešiel celou halou, ako pri zápasoch, keď vstupuje do ringu. Už tu sa začalo ukazovať, kto je miláčikom publika. Floyd si musel vypočuť bučanie, zatiaľ, čo Conor prijímal obrovské ovácie od asi 11 000 ľudí prítomných v Staples Center. Na rad hneď prišiel prvý staredown, pri ktorom bol ešte Floyd totálne kľudný, ale McGregor už ukazoval jeho špeciálne pohyby.

Po pár desiatkach sekúnd sa obaja usadili a pripojili sa k nim postavy, ktoré stoja za uskutočnením tejto  megaudalosti. Žiaľ, tieto postavy podľa boxerských zvyklostí dostali priestor na príhovory, čo hádam absolútne nikoho nezaujímalo. Najlepšie ich zhodnotil samotný McGregor, ktorý sa následne dostal k slovu.

,,Bejby, dokázali sme to,“

,,Vcelku ma teší, že som nepočul týchto  ´motherfuckers´ vôbec  rozprávať."

Pre Conora sa jednalo o poriadne prekvapenie, pretože čakal niečo na spôsob UFC tlačových konferencií, lenže tu išlo len o príhovory, kde musel narýchlo zhrnúť svoje poznámky, ktoré si ani nemohol pripraviť, keďže o nich skutočne nevedel.

,,Snažia sa ma prekvapiť. Väčšie rukavice, ring... Toto nie je skutočný boj. Možno ani z polovice, či štvrtiny boj"

,,Ja však mám svoju veľkú motiváciu v mojom synovi, čo viac potrebujete?"

A prišlo i na predpoveď Mystic Maca: ,,Knokautujem ho pred koncom 4.kola. Ak by to bol ozajstný boj, netrvalo by mi to čo i len jedno kolo"

A McGregor nezabudol pripomenúť, že Floyd má oblečenú teplákovú súpravu.

,,Je na mizine, nemá ani na oblek. Naozaj, má oblečenú posranú teplákovú súpravu."

Conor to naopak zabil jeho oblekom, ktorý vyzerá fantasticky a zdobí ho nespočetné množstvo slovných spojení ´Fuck you.´

Tu prišiel na rad Floyd Mayweather. Takto nahypovaného sme ho snáď ešte nikdy predtým nevideli.

,,Nie som ten istý boxer, čo zápasil pred 20 rokmi. Nie som dokonca ani ten istý boxer čo zápasil pred dvomi rokmi, no stále som na tom dostatočne dobre na to, aby som ti nakopal zadok. Vieme, že Mr. Tapout sa rád vzdáva a je len otázka času, kedy ho pošlem k zemi,"

Tu mu McGregor zakričal: ,,No tak, nikoho si neukončil snáď 20 rokov," Conorovi v určitých chvíľach nezostávalo nič iné, len kričať, keďže jeho mikrofón väčšinu času nefungoval. Zvláštne.

Floyd pokračoval a doniesol si aj pomôcku. Z vaku vytiahol šek na 100 miliónov dolárov, čo nenechalo McGregora chladným: „Použi to na zaplatenie daní.“

A šampión ľahkej váhy v UFC bol nútený reagovať na Floyda ešte raz, po tom, čo Money vyslovil vetu:

„Netrápi má, či súboj prebehne v oktagone alebo ringu,“

„Tak to ťa teda ku*va trápi, nerozprávaj hlúposti,“

Škoda, že McGregor nemal možnosť poriadne reagovať na Floydovu reč, snáď to dá Showtime do poriadku, pretože rozhovory, resp. vyhrotené hádky tejto dvojice napĺňajú potenciál na 200%.

Prišiel druhý staredown, pri ktorom sa obaja dostali bližšie tvárou v tvár a Floyd už nezostal ticho. S Conorom si azda 2 minúty vymieňali štipľavé komentáre, až dokedy ich nerozdelili od seba. Predsa, niečo by si mali nechať aj na ostatné akcie. Podľa Danu Whita, ktorý na nich dohliadal, rozoberali veľkosť rukavíc, o ktorej tiež bola počas Floydovho príhovoru reč: ,,Nech má menšiu veľkosť rukavíc, mne je to jedno," vravel neporazaný boxer.

A Conor si aj na súkromnej tlačovke, po konferencii, pokecal s Mayweatherom. Avšak teraz s otcom svojho súpera, čo ale Conorovi nijak neprekážalo.

,,Tvoj syn je vo veľkých problémoch," upozornil ho McGregor.

Prenosy na kanáloch UFC a Showtime Boxing naživo sledovalo cez 700 000 ľudí. Slušné, čo poviete? A to je len začiatok, vážení, len začiatok.

 

 

AUTOR: Adrián Mečiar

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Conor a Floyd si na prvaj tlačovej konferencii nič nedarovali