McDavid sa už cíti lepšie, možno sa vráti v najbližšom zápase

Connor McDavid.
Connor McDavid. (Autor: AP/Jeff McIntosh/The Canadian Press)
SITA|21. feb 2020 o 12:59

Zranenie kapitána Edmontonu nemalo veľký vplyv na výkon mužstva.

BRATISLAVA. Kanadský hokejista Connor McDavid by sa už v piatok mohol vrátiť do súťažného kolotoča NHL.

Kapitán Edmontonu vynechal predchádzajúcich päť zápasov svojho tímu pre zranenie stehenného svalu, ale vo štvrtok už trénoval so spoluhráčmi a je šanca, že nastúpi v najbližšom domácom zápase Oilers proti Minnesote Wild.

"Beriem to deň po dni. Plán bol taký, že uvidíme ako sa budem cítiť dnes ráno. Cítil som sa dobre, hoci som vedel, tréning nebude taký náročný a fyzický. Pomaly bolesť odchádza a dostávame sa k tomu, keď ju už necítim," vyjadril sa dvojnásobný držiteľ Art Ross Trophy pre web NHL.

V aktuálnom ročníku nazbieral už 81 bodov (30+51), vďaka čomu mu v tabuľke produktivity patrí štvrté miesto za triom Leon Draistaitl, David Pastrňák a Nathan MacKinnon.

Zranenie Connora McDavida pomerne prekvapujúco nemalo zásadný vplyv na výkony mužstva. Edmonton v piatich dueloch bez svojho lídra získal sedem z možných desiatich bodov.

Stále však nie je isté, či proti Minnesote 23-ročný center nastúpi. "Pohybuje sa dobre. Uvidíme, ako na tom bude ráno. Urobil pokrok, ale nič nesľubujeme," skonštatoval tréner Oilers Dave Tippett.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»McDavid sa už cíti lepšie, možno sa vráti v najbližšom zápase