City po šiestich rokoch vyhral na Stamford Bridge. Úspech režíroval Agüero

Aguero dal na Stamford Bridge hetrik.
Aguero dal na Stamford Bridge hetrik. (Autor: SITA/AP)
TASR|17. apr 2016 o 11:24

Manchester potvrdil dobrú formu z uplynulých týždňov.

LONDÝN. Futbalisti londýnskej FC Chelsea zaznamenali prvú domácu prehru v Premier League od decembrového nástupu trénera Guusa Hiddinka do funkcie. Nad ich sily bol v sobotu Manchester City, ktorý triumfoval 3:0. Všetky góly hostí vsietil argentínsky kanonier Sergio Agüero.

Manchester potvrdil dobrú formu z uplynulých týždňov. V Lige majstrov po vyradení Paríža Saint-Germain postúpil premiérovo v klubovej histórii do semifinále súťaže, kde si zmeria sily s Realom Madrid.

V sobotu jednoznačným triumfom pokoril tradičného rivala z Londýna na jeho ihrisku prvýkrát od roku 2010. Tím Manuela Pellegriniho poskočil priebežne na tretiu priečku v tabuľke a priblížil sa k zisku miestenky v budúcej sezóne LM.

Strojcami výhry MCFC boli trojgólový Agüero a Kevin De Bruyne. Belgický krídelník pripravil prvé dva presné zásahy a ako bývalý hráč Chelsea sa pripomenul fanúšikom na Stamford Bridge.

Kevin De Bruyne bol motorom tímu vo víťaznom zápase na Stamford Bridge.
Kevin De Bruyne bol motorom tímu vo víťaznom zápase na Stamford Bridge. (Autor: SITA/AP)

"Krásne sa pozerá na spôsob, akým hrá ten chlapec futbal. V poslednom období urobil veľký progres a je to vidieť," pochválil De Bruyneho tréner kouč Londýnčanov Hiddink.

Agüero zavŕšil hetrik z pokutového kopu, ktorému predchádzal faul a následné vylúčenie domáceho brankára Thibauta Courtoisa. Pre Argentínčana to bolo 26. tohtosezónny gól v drese City vo všetkých súťažiach. Celkovo ich má na svojom konte za MCFC už 99.

"Je veľmi zvláštne, že Sergio ešte nevyhral cenu pre najlepšieho hráča súťaže. V lige je veľa veľmi dobrých hráčov, ale on je jeden z najlepších, ak nie úplne najlepší," uviedol na adresu svojho zverenca Pellegrini a k zápasu dodal:

"Dosiahli sme skvelé víťazstvo po veľmi dobrom výkone. Dôležitý bol nielen výsledok, ale aj hra, ktorou sme ho dosiahli."

City pokorilo Chelsea na vlastnom štadióne až prekvapivo jednoznačne

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»City po šiestich rokoch vyhral na Stamford Bridge. Úspech režíroval Agüero