Čišovský z odrazenej lopty preloboval brankára

Takto bojoval Marián Čišovský (vpravo) a hráčom Bayernu Franckom Ríbery.
Takto bojoval Marián Čišovský (vpravo) a hráčom Bayernu Franckom Ríbery. (Autor: TASR)
SITA|10. nov 2013 o 15:52

Marián Čišovský strelil v sobotu víťazný gól Plzne na ihrisku Mladej Boleslavi.

PLZEŇ. Slovenský futbalový stopér Marián Čišovský opäť potvrdil, že má aj ofenzívne kvality. Reprezentant SR pôsobiaci v českom klube Viktoria Plzeň strelil víťazný v sobotňajšom zápase 14. kola najvyššej českej súťaže na ihrisku Mladej Boleslavi (2:1).

Pre rodáka z Humenného to bol druhý ligový gól v tejto sezóne, okrem toho skóroval štyrikrát aj v predkole Ligy majstrov 2013/2014. Jeho sobotňajší presný zásah sa nezrodil po štandardnej situácii, Čišovský bol ako stopér netradične na konci rýchleho protiútoku úradujúceho českého šampióna.

"Mali sme rýchly brejk a vo väčšom počte sme sa dostali dopredu. Už Dan Kolář to mal dobre pripravené, ale prenechal loptu mne a ja som mohol dať gól už prvou strelou. Tá sa, našťastie, odrazila od súpera späť ku mne a potom som už preloboval brankára," opísal pre klubový web Plzne svoj gól Čišovský. Dal si ním oneskorený darček k 34. narodeninám, slávil ich 2. novembra.

"Niekedy si takto zaútočíme. Raz je to druhý stopér Václav Procházka, inokedy zase ja. Som rád, že mi občas vyjde takýto útočný výpad," doplnil Marián Čišovský, ktorý sa nachádza v nominácii trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka na medzištátny prípravný duel proti Poľsku (piatok 15. novembra o 20.45 h vo Vroclave).

Plzeň je v tabuľke Gambrinus ligy na druhom mieste, za vedúcou Spartou Praha zaostáva o štyri body. "Rudí" však majú k dobru nedeľňajší súboj v Olomouci. "V Boleslavi sa hrá veľmi ťažko. Videli sme pár predchádzajúcich zápasov tohto tímu na videu, v ktorom jeho hráči boli veľmi dobrí najmä smerom dopredu. Sme radi, že sme u súpera získali tri body," uzavrel bývalý hráč Žiliny, Petržalky či rumunského Temešváru Čišovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Čišovský z odrazenej lopty preloboval brankára