Číňanky Na Li a Jie Ženg sa vracajú na dvorce po zraneniach

SITA|21. dec 2007 o 14:05

PEKING 21. decembra (SITA) - Po dlhodobých zdravotných problémoch plánujú svoje návraty do súťažného diania dve čínske nádeje v súvislosti s OH 2008 v Pekingu - Na Li a Jie Ženg. Referuje o tom denník ...

PEKING 21. decembra (SITA) - Po dlhodobých zdravotných problémoch plánujú svoje návraty do súťažného diania dve čínske nádeje v súvislosti s OH 2008 v Pekingu - Na Li a Jie Ženg. Referuje o tom denník China Daily. Dvadsaťpäťročná rodáčka z Hunanu Na Li utrpela v júni na turnaji v Birminghame zranenie medzirebrových svalov a napokon pre komplikácie vynechala celý zvyšok sezóny 2007. Niekdajšia 16. hráčka svetového renkingu WTA Tour sa medzičasom vytratila na 29. priečku v počítačovom poradí.

"Ani nedokážem vypovedať, ako veľmi mi tenis už chýba," skonštatovala víťazka predvlaňajšieho turnaja v domácom Guangžou a štvrťfinalistka Wimbledonu 2006, ktorá už dokázala zdolať napríklad Belgičanku Kim Clijstersovú, Srbku Jelenu Jankovičovú či Rusky Jelenu Dementievovú a Dinaru Safinovú. Na Li spätne priznala, že počas najhoršieho obdobia zápalu v postihnutej oblasti hrudníka sa pre bolesti nemohla ani hýbať a mesiac strávila v posteli: "Nemohla som tomu uveriť. Zrazu bol svet pokojný - žiadne renkingy, žiadne fiftíny, gemy, sety a zápasy. Len som ležala a trápila sa. Boli to naozaj temné dni." Na Li sa však už pripravuje v zimnom kempe čínskeho zväzu v Jiangmene aj v spoločnosti svojho manžela a zároveň kouča Jiang Šana.

Deblová špecialistka Jie Ženg, ktorá mala ťažkosti s ľavým členkom a na okruhu WTA chýbala od májového Roland Garros, sa už vrátila na dvorce, hoci mimo medzinárodnej pozornosti. Na národnom turnaji China Grand Prix triumfovala vo štvorhre po boku svojej tradičnej partnerky Zi Jan, s ktorou vlani slávila deblový úspech na Australian Open i vo Wimbledone.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Číňanky Na Li a Jie Ženg sa vracajú na dvorce po zraneniach