Cíger potrebuje vyradiť desiatich hráčov. Kto mu najviac zamotal hlavu?

	
Slovenská striedačka s trénerom Zdenom Cígerom (vpravo hore) a asistentom Miroslavom Milošovičom (vľavo) v prípravnom zápase pred MS 2017 v rámci Euro Hockey Challenge Slovensko - Švajčiarsko v Trenčíne 13. apríla 2017.
Slovenská striedačka s trénerom Zdenom Cígerom (vpravo hore) a asistentom Miroslavom Milošovičom (vľavo) v prípravnom zápase pred MS 2017 v rámci Euro Hockey Challenge Slovensko - Švajčiarsko v Trenčíne 13. apríla 2017. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|1. máj 2017 o 17:41

Tréner Zdeno Cíger má k dispozícii 35 hokejistov. Na svetový šampionát môže zobrať len dvadsiatich piatich.

BRATISLAVA. Už len zopár dni ostáva do začiatku majstrovstiev sveta v hokeji a Slováci ešte nevedia, ktorí hráči sa dostanú do nominácie.

V minulosti ju tréneri zvykli oznámiť po poslednom prípravnom zápase. Malo to tak byť aj tentoraz. Tréner reprezentácie Zdeno Cíger najskôr ohlásil na nedeľné popoludnie tlačovú konferenciu, na ktorej mal zverejniť svoj výber. Po víťazstvách v posledných dvoch prípravných zápasoch v Nórsku 3:2 a 3:0 však svoj plán nečakane zmenil.

„Behá mi po rozume šesť alebo sedem mien, o ktorých nemám jasno. Viac starostí v rozhodovaní máme v útoku. Musíme porozmýšľať s chladnou hlavou,“ uviedol Cíger pre TASR.

Nomináciu po novom zverejní až v utorok večer.

Kouč na šampionáte nemôže počítať so žiadnym hokejistom z NHL. Z hry von je aj Peter Cehlárik, ktorý postúpil s Providence v AHL do ďalšieho kola play off. Andrej Sekera vedie s Edmontonom v semifinále Západnej konferencie NHL nad Anaheimom 2:1 na zápasy.

Z tých, čo zostali doma, zoberie troch

Na utorkový zraz pred odchodom na majstrovstvá sveta by sa malo Cígerovi hlásiť 35 hokejistov. Na šampionát ich môže ísť len dvadsaťpäť. Desiati si tak prídu v utorok len zatrénovať, aby sa vzápätí dozvedeli smutnú správu a odcestovali späť domov.

„Máme nejaké dvojice, ktoré fungovali aj predtým a nerozbíjali sme ich. Doplníme ich hráčmi, ktorí dostali šancu v príprave. Zoberieme ohľad aj na dlhodobejšiu výkonnosť,“ reagoval reprezentačný tréner.

S balením nemám problémy, veď ide o majstrovstvá sveta. Aj keby som sa mal otočiť dvakrát, rád to urobím.


Tomáš Zigo, slovenský hokejista

Počas dvojzápasu v Nórsku nechal doma trénovať deviatich korčuliarov – brankára Janusa s Rybárom, obrancov Švarného, Brejčáka a útočníkov Libora Hudáčka, Macíka, Vandasa, Hovorku a Preisingera. V Nórsku mal Cíger k dispozícii 26 hráčov.

Za predpokladu, že z tímu, ktorý sa pripravoval na Slovensku, sa do záverečnej nominácie dostane ešte jeden brankár, skúsený Švarný i kreatívny Hudáček, z kádra, ktorý bol v Nórsku, vypadnú štyria hokejisti – zrejme dvaja obrancovia a dvaja útočníci.

Tréning hokejovej reprezentácie: fotogaléria

1.5.2017

V útoku sa rozhoduje medzi šesticou

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Cíger potrebuje vyradiť desiatich hráčov. Kto mu najviac zamotal hlavu?