Cíger nemá žiadne veľké meno z NHL. A možno ho mať ani nebude

Tréner Zdeno Cíger.
Tréner Zdeno Cíger. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|6. apr 2017 o 08:51

Účasť slovenských hráčov z NHL na šampionáte bude zrejme iba symbolická.

BRATISLAVA. O mesiac čaká slovenských hokejistov prvý zápas na majstrovstvách sveta. V Kolíne nastúpia proti nováčikovi v elitnej kategórii Taliansku.

Dovtedy odohrá národný tím osem prípravných zápasov. Prvý z nich už vo štvrtok v Dánsku. Reprezentačný kouč Zdeno Cíger má k dispozícii základ tímu, ktorý bude ešte dopĺňať. Už teraz však vie, že s príchodom veľkej hviezdy v najbližšom čase počítať nemôže. A možno sa jej nedočká vôbec.

Črtá sa iba Hrivík

Z NHL nepríde na šampionát ani jeden z trojice hráčov, ktorí už majú istotu, že ich klub nepostúpi do play off.

Pre zdravotné problémy odmietli reprezentáciu Marián Gáborík, Tomáš Tatar i Marko Daňo. Aj Marián Hossa už dopredu oznámil, že na MS nepôjde ani v prípade, že jeho Chicago rýchlo vypadne v play off.

Cígerovi štart na šampionáte prisľúbili štyria hráči – Andrej Sekera, Martin Marinčin, Peter Cehlárik a Marek Hrivík. Ich kluby však mieria do play off.

Marek Hrivík.
Marek Hrivík. (Autor: ARCHÍV M.H.)

Najnádejnejšie vyzerá príchod Hrivíka, ktorý je momentálne na farme New Yorku Rangers v Hartforde. Tím je posledný vo Východnej konferencii AHL a play off si nezahrá. Hrivíka však ešte môžu držať v pohotovosti Rangers, ktorých čaká vyraďovacia časť NHL.

Play off si zahrá aj Sekera (Edmonton), Cehlárik (v Bostone alebo na jeho farme v Providence) a smeruje doň aj Marinčin (Toronto).

Ako sa rozhodnú Budaj a Halák?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Cíger nemá žiadne veľké meno z NHL. A možno ho mať ani nebude