Čierni jastrabi v Bielom dome na audiencii u Obamu

SITA|12. mar 2011 o 13:17

Piatkový program prezidenta Spojených štátov amerických Baracka Obamu obsahoval aj prijatie hokejistov Chicaga, držiteľov Stanleyho pohára z uplynulej sezóny.

WASHINGTON.

Na sedemminútovej audiencii v Bielom dome nechýbali ani slovenskí útočníci v drese Blackhawks Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Americký prezident sa ešte pred prijatím stretol s hokejistami Chicaga v približne 20-minútovom neformálnom rozhovore.

Spoločne s trénerom Joelom Quennevillom spomínali na rok 1961, keď Chicago získalo predchádzajúci Stanleyho pohár, legendárny Glen Hall hrával s drevenou hokejkou a bez masky a Obama sa práve narodil.

"Myslím si, že pán prezident bol úplne v pohode. Privítal nás v dobrej nálade. Stretnutie s hokejistami si užíval rovnako ako oni. Pri pohľade na nás však musel mať rôzne pocity. Niektorí chlapci prišli obandážovaní, ďalší zasa s chýbajúcimi zubami," podotkol s dávkou zveličenia tréner Joel Quenneville."

"Kapitán "čiernych jastrabov" Jonathan Toews vo svojom príhovore uviedol, že spoločne s ostatnými hráčmi urobia všetko preto, aby sa do Bieleho domu ešte vrátili. "Od zisku Stanley Cupu sme zažili veľa slávy a emotívnych momentov. Návšteva u prezidenta je ale v tomto smere vrcholom," uviedol Toews.

"Sme tu na jednom mieste s prezidentom, ale mne to vôbec nedochádza. Pripadá mi to ako niečo nereálne," nechal sa počuť ďalší zo skvelých útočníkov Chicaga Patrick Kane. "Táto návšteva nech je pre nás veľkou inšpiráciou a motiváciou získať pohár ešte raz. Verím, že si to uvedomujú všetci moji hráči," doplnil burcujúco tréner Joel Quenneville.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Čierni jastrabi v Bielom dome na audiencii u Obamu