Cibulková v Madride nestačila vo štvrťfinále na Kvitovú

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA)
SITA|6. máj 2011 o 21:17

Slovenská tenistka si semifinále prestížneho turnaja nezahrá.

MADRID. Slovenská tenistka Dominika Cibulková zakončila svoje úspešné účinkovanie dvojhry na prestížnom turnaji WTA Mutua Madrid Open v Madride (Premier Mandatory, dotácia 3,5 milióna eur, antuka vonku) tesnou prehrou s Češkou Petrou Kvitovou, ktorej podľahla za 137 minút 6:3, 3:6, 5:7 a nerevanšovala sa osemnástke svetového renkingu za nepriaznivý výsledok (2:6, 3:6) z februárového bratislavského zápasu v rámci štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie. Cibulková (28. v rebríčku WTA) si v deň svojich 22. narodenín nedala darček v podobe postupu semifinále a premiérového triumfu nad 21-ročnou českou

Zverenkyňa Željka Krajana v piatkovom súboji v španielskej metropole dokázala v rozhodujúcom dejstve vyrovnať z 2:4 na 4:4, potom sa jej vydaril rebrejk na 5:5, ale vzápätí opäť prehrala svoje podanie a nechala sa ošetrovať. Kvitová sa pri svojom servise v dvanástom geme prepracovala k vedeniu 40:0, jej súperka však odvážnou hrou vyrovnala na zhodu, ale následnú výhodu už šestnásta nasadená Česka zužitkovala a vďaka esu premenila štvrtý mečbal.

Kvitová upravila vzájomnú bilanciu na 3:0 vo svoj prospech, v premiérovom vzájomnom súboji na antuke však stratila prvý set. Cibulková si pripíše 250 bodov do hodnotenia a odnesie šek na 57 500 eur. Vo štvrťfinále bola tento rok postupne už aj v Brisbane, Sydney a halovom Paríži.

Dvojhra - štvrťfinále:

Petra Kvitová (ČR-16) - Dominika Cibulková (SR) 3:6, 6:3, 7:5 za 137 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková v Madride nestačila vo štvrťfinále na Kvitovú