Cibulková predstavila svoju značku Domi, prišla aj Bartoliová

(Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš, TASR|3. feb 2014 o 13:03

Dominika berie Marion ako svoju staršiu sestru. Bývalá francúzska tenistka pokrstila jej novú kolekciu športového oblečenia.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom SME.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Dominika Cibulková za asistencie wimbledonskej šampiónky Marion Bartoliovej predstavila kolekciu oblečenia vlastnej značky.

Produkty pod názvom Domi sa začnú predávať počas víkendového zápasu 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie medzi Slovenskom a Nemeckom v bratislavskom NTC.

"S myšlienkou prezentovať oblečenie vlastnej značky som koketovala už dva roky, súvisí to s našou nadáciou Aby hviezdy nehasli. Dúfam, že nová kolekcia sa ujme nielen na Slovensku. Trvalo dlho, kým sme to celé vymysleli. Domi je pre mňa charakteristické, tak ma oslovujú aj na turnajoch v zahraničí" povedala Cibulková.

"Na väčšine tričiek je potlačená fotka s nápisom "Pome!". Tento pokrik sprevádzal celé moje úspešné účinkovanie na Australian Open. Všetci sa dozvedeli, že to v slovenčine to znamená to, čo v angličtine "Come on!,"

Tenis jej už nechýba

Vlani vyhrala svoj vysnívaný Wimbledon a krátko po tom ako 28-ročná uzavrela kariéru. V pondelok sa Francúzka Marion Bartoliová ukázala v Bratislave. Prišla pokrstiť novú kolekciu športového oblečenia Dominiky Cibulkovej a nosila pritom tričko so značkou Domi.

„Hovorí sa, že ženy nemôžu byť priateľkami, najmä keď hrajú profesionálny tenis,“ povedala Bartoliová, známa svojským štýlom s obojručným forhendom i bekhendom. „Opak je pravdou. My sme výborné kamarátky už takmer desať rokov.“

Bartoliová odohrala posledný zápas v auguste 2013 s Rumunkou Halepovou na turnaji v Cincinnati, keď bola na siedmom mieste v rebríčku. „Moje telo má toho už dosť,“ vysvetľovala náhly odchod.

V pondelok sa pri spomienke na svoju rozlúčku s veľkým tenisom len zasmiala. Má už nejaké kilo navyše, no vyzerá spokojne.

„Vôbec neľutujem, že som prestala. Tenis mi nechýba. Tú kapitolu som definitívne uzavrela,“ vravela rozhodne a vylúčila možnosť návratu. „Nenudím sa. Mám svoje aktivity. Jeden deň som v Paríži, na druhý v Amerike.“

Bartoliová pôsobila na nedávnom Australian Open ako spolukomentátorka francúzskej televízie, potom cestovala do New Yorku na prípravy finále SuperBowlu - športová obuv jej značky Wings sa presadzuje na americkom trhu. A okrem toho sa venuje charitatívnym projektom.

Dominike dáva tri roky

Bartoliová sledovala svoju kamarátku na úvodnom grandslame sezóny v Melbourne, pri postupe Cibulkovej do finále si od šťastia poplakala.

„Videla som, že Dominika si finálový zápas s Číňankou Na Li užila,“ povedala. „Pre mňa bolo moje prvé finále vo Wimbledone 2007 nočnou morou, trápila som sa. Ale potom som sa dočkala. Odhadujem, že do troch rokov aj Dominika vyhrá grandslamový turnaj.“

Slovenská jednotka je teraz na 13. mieste svetového rebríčka a podľa Bartoliovej má vyšší potenciál.

„Dominika sa tento rok prebojuje do top 10. Patrí tam.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková predstavila svoju značku Domi, prišla aj Bartoliová