Cibulková postúpila cez Češku, tlak si nepripúšťa: Som so sebou spokojná

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
Andrej Bučko|17. jan 2017 o 09:05

Slovenská tenisová jednotka a svetová šestka Dominika Cibulková potvrdila úlohu favoritky a postúpila do 2. kola Australian Open, zdolala Češku Denisu Allertovú 7:5, 6:2.

Uľavilo sa vám? Už ste na Australian Open postúpili o kolo ďalej než vlani a zdolali ste na turnaji prvú prekážku, ktorá sa považuje za najťažšiu.

"Presne. Bol to náročný krok, proti Allertovej som hrala prvý raz, je to nepríjemná hráčka. Navyše, je rozdiel vidieť ju v televízii a hrať proti nej. Udiera priamky, plocho, tesne nad sieť a v prvom sete jej to tam padalo. Nemala čo stratiť. Chvíľami, keď sledujete jej lopty, vzbudzuje to dojem, že nemôžu prejsť, a predsa preletia nízko a ťažko sa to vybieha. Som so však sebou spokojná, lebo som nestratila trpezlivosť. V minulosti by som mnohé výmeny uponáhľala alebo ich rýchlosťou nezachytila. Teraz som to vracala a počkala si na vhodnú chvíľu. Predtým mi takéto súperky robili problémy, teraz som už mnohé zdolala, a to zvyšuje moje sebavedomie."

Cibulková porazila Allertovú a je v druhom kole: fotogaléria

18.1.2017

Prvý set ste mohli mať za sebou aj rýchlejšie, viedli ste 5:2, ale Allertová vyrovnala na 5:5. Nerozhodilo vás to. Vďaka čomu ste ten set napokon získali?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Cibulková postúpila cez Češku, tlak si nepripúšťa: Som so sebou spokojná