Cibulková nestačila na Bartoliovú, nepremieňala brejkbaly

SITA|7. feb 2008 o 17:56

PARÍŽ 7. februára (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nenadviazala na úspech krajanky Daniely Hantuchovej a nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na halovom podujatí Open Gaz de France v Paríži ...

PARÍŽ 7. februára (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nenadviazala na úspech krajanky Daniely Hantuchovej a nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na halovom podujatí Open Gaz de France v Paríži (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch GreenSet). Osemnásťročná Slovenka podľahla vo štvrtkovom súboji 2. kola tretej nasadenej a o päť rokov staršej Francúzke Marion Bartoliovej za 105 minút 5:7, 1:6.

Cibulková (46. vo WTA Tour) mala v stretnutí veľa možností ako výsledkovo utiecť favorizovanej súperke, ktorej patrí vo svetovom renkingu 9. pozícia, ale nevyužila ich. Vo vyrovnanom prvom sete mala pri podaní Bartoliovej sedem brejkbalov, ale premenila iba jeden, keď znižovala z 2:4 na 3:4. Vzápätí aj vyrovnala na 4:4 a potom ešte na 5:5, ale osudným sa jej stala druhá strata podania v dvanástom geme. Od tohto okamihu už získala iba jeden gem (odvracala hrozbu ´kanára´ na 1:5), hoci v druhom dejstve mala ďalšie štyri možnosti získať podanie súperky. Celkovo Cibulková premenila len jeden z jedenástich brejkbalov, čo je chabá 9-percentná úspešnosť a zrejme hlavná príčina prehry s vlaňajšou wimbledonskou finalistkou.


Dvojhra - 2. kolo:

Marion Bartoliová (3-Fr.) - Dominika Cibulková (SR) 7:5, 6:1


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková nestačila na Bartoliovú, nepremieňala brejkbaly