Cibulková bola vo Wimbledone nabudená, ale nešlo jej

Dominika Cibulková vypadla aj z prvej svetovej desiatky.
Dominika Cibulková vypadla aj z prvej svetovej desiatky. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. jún 2014 o 13:47

Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v treťom kole Wimbledonu s Češkou Luciou Šafářovou 4:6 a 2:6.

LONDÝN. Slovenská tenistka Dominika Cibulková po svojom prieniku do finále januárových melbournských Australian Open skončila na druhom grandslamovom podujatí za sebou v 3. kole.

Pred piatkovým wimbledonským duelom proti Lucii Šafářovej si aj pod vplyvom vzájomnej bilancie 3:0 verila, lenže Češka drapla skvostnú formu.

"Lucka hrala naozaj výborne. Klobúk dolu pred jej výkonom," povedala Cibulková pre agentúru SITA po prehre 4:6, 2:6.

Hrala by s kvalifikantkou

"Mne nešlo nič. Cítila som sa byť pomalá. Nebola som včas pri loptách, nemala som žiadny tlak a odpoveď na hru súperky."

Slovenskú jednotku môže nezdar škrieť o to viac, že v osemfinále by nastúpila "len" proti mladučkej českej kvalifikantke Tereze Smitkovej.

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka sa v 2. kole potrápila s belgickou outsiderkou Alison van Uytvanckovou (3:6, 6:3, 8:6 zo stavu 2:5 v rozhodujúcom sete) a spätne skonštatovala, že asi vyplytvala priveľa síl: "Možno sa pod ten dnešok podpísala aj únava. Veľmi ma to mrzí, pretože som si verila a do zápasu som išla maximálne nabudená."

Spadne v rebríčku

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka vypadne k 7. júlu po 14 týždňoch z Top 10 svetového rebríčka pre nasadzovanie.

Relatívne skorou rozlúčkou s londýnskymi trávnatými dvorcami neprospela ani svojej ambícii kvalifikovať sa na októbrový výberový šampionát WTA Finals v Singapure pre osem najlepších singlistiek sezóny.

"Ďakujem všetkým za krásne povzbudzujúce správy. Šport je jednoducho taký - jeden deň si hore a druhý dolu," odkázala fanúšikom Cibulková prostredníctvom Facebooku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková bola vo Wimbledone nabudená, ale nešlo jej