Až osem hráčov Brentfordu pochádza z Dánska. Teraz prichádza najlepší

Christian Eriksen.
Christian Eriksen. (Autor: Brentford FC)
Ivan Mriška|31. jan 2022 o 10:57

S klubom Premier League sa Erikssen dohodol do konca sezóny.

LONDÝN, BRATISLAVA. V otváracom zápase EURO 2020 medzi Fínskom a Dánskom bezvládne spadol na zem. Utrpel srdcovú zástavu, po ktorej bojoval o holý život priamo na ihrisku, kde ho museli niekoľko minút oživovať.

Dánsky futbalista Christian Eriksen absolvoval početné vyšetrenia a voperovali mu kardiostimulátor, pre ktorý nesmie hrať v Serie A.

Kontrakt do konca sezóny

Po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu v Interi Miláno a jeho profesionálna kariéra sa zdala byť na konci.

Opak je však pravdou. Čoskoro tridsaťročný stredopoliar podpísal kontrakt do konca sezóny s anglickým klubom Brentford FC.

„Fanúšikovia Brentfordu si môžu byť istí, že sme vykonali značné úsilie, aby sme zaistili, že Christian je v najlepšej možnej forme na návrat do súťažného futbalu,“ pre theguardian.com vyhlásil riaditeľ Brentfordu Phil Giles.

V Anglicku môžu hrať aj futbalisti s kardiostimulátorom.

Priviedli hráča svetovej triedy

Až osem hráčov Brentfordu pochádza z Dánska. Rovnako ako hlavný tréner, ktorý s Eriksenom spolupracoval pri národnom tíme mládeže.

„Využili sme neuveriteľnú príležitosť priviesť do Brentfordu hráča svetovej triedy,“ uviedol tréner Thomas Frank.

„S tímom netrénoval sedem mesiacov, ale veľa práce urobil sám. Je fit, budeme ho len musieť dostať do zápasovej formy. Teším sa, že ho uvidím pracovať s hráčmi a personálom, aby sa dostal späť na najvyššiu úroveň. Christian má prinajmenšom schopnosť diktovať hru,“ dodal.

V sobotu nastúpi Brentford v zápase FA Cupu na ihrisku Evertonu. Eriksen zatiaľ s istotou hrať nebude.

„Christian nedávno dostal očkovanie proti Covid-19. Aby splnil pravidlá týkajúce sa vstupu do Anglicka, tento týždeň nebude trénovať,“ uviedol klub.

Chce hrať v Katare

Eriksen strávil šesť a pol sezóny v Premier League v Tottenhame, kým prestúpil do Interu Miláno. Predtým hral za Ajax Amsterdam. Začiatkom januára načrtol svoje tohtoročné ambície.

„Mojím cieľom je hrať na majstrovstvách sveta v Katare. Také boli moje myšlienky po celý čas liečby. Je to cieľ a sen. Či sa dostanem do výberu, to je druhá vec. Ale mojím snom je vrátiť sa. Som si istý, že môžem, pretože fyzicky som v top forme,“ uviedol Christian Eriksen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Až osem hráčov Brentfordu pochádza z Dánska. Teraz prichádza najlepší