Froome prežíva najhorší štart. Ideme podľa plánu, vraví

Chris Froome.
Chris Froome. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|11. máj 2018 o 12:18

Najväčší favorit nie je na vrchole síl. Je to tak preto, aby sme mohli potom vyhrať aj Tour vraví šéf tímu Sky.

PALERMO, BRATISLAVA. Vo štvrtok podvečer odletela z úpätia sicílskej sopky Etna helikoptéra smerom k pevninskej časti Talianska.

Viezla cyklistov tímu Sky, aby sa čo najrýchlejšie presunuli do hotelov a mohli odpočívať pred piatkovou etapou.

Je to luxus, ktorý si nemôže dovoliť každý. Ostatné tímy museli ísť autobusmi na trajekty a následne ich čakal presun do mestečka Pizzo v Kalábrii. Na ceste strávili hodiny.

Stráca už viac ako minútu

Lenže v helikoptére, ktorú si prenajal tím Sky, chýbal jeho najprominentnejší jazdec – Chris Froome. Pritom práve pre neho bol rýchly presun určený.

Lenže po etape musel ísť na dopingovú kontrolu a zdržal sa tam vyše hodiny a pol. Večer tak nakoniec aj on cestoval autobusom ako ostatní. Do hotela sa dostal oveľa neskôr ako jeho tímoví kolegovia.

Froome zatiaľ prežíva najhorší štart na Grand Tour za posledných päť rokov. V časovke v Izraeli stratil na víťaza 37 sekúnd, vo štvrtej etape pri dojazde ďalších 21 sekúnd.

Pri štvornásobnom víťazovi Tour de France je to nevídané. Skutočný boj sa ešte naplno ani nerozbehol a on už nabral vyše minútovú stratu, keďže celkový líder získal aj bonifikácie.

V cieli šiestej etapy však bol 32-ročný Froome veľmi spokojný. „Som veľmi rád, že mám tento deň za sebou,“ hovoril novinárom.

„Mojim cieľom je, aby som sa postupne zlepšoval a na vrchole síl bol v priebehu tretieho týždňa Gira. Zatiaľ ideme podľa plánu,“ cituje ho cyclingnews.

6. etapa na Giro 2018 - zostrih

Dumoulin: Froome sa drží

Vo štvrtok pri 25-kilometrovom výjazde na Etnu mal Froome čo robiť, aby sa udržal s ostatnými favoritmi. V skupine bol stále na chvoste.

Miestami sa zdalo, že už odpadáva a súperi sa mu vzďaľujú, vždy sa však dokázal vrátiť. Cieľ na úpätí Etny bol prvou veľkou skúškou pre favoritov.

„Pri výjazde z jednej zákruty som si ho všimol a zdalo sa mi, že má problémy. Napadlo mi, že by sme mu mohli ujsť," hovoril Froomov rival Tom Dumoulin z tímu Sunweb.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Giro d'Italia»Froome prežíva najhorší štart. Ideme podľa plánu, vraví