Chimaev konečne pozná súpera, vrátiť by sa mal na jeseň

(Zdroj: Chris Unger/Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|10. júl 2021 o 09:01 (aktualizované 10. júl 2021 o 09:01)

Po roku sa vráti do oktagonu.

LAS VEGAS. Napriek tomu, že to istom momente písal kvôli zdravotným problémom o konci kariéry, dnes pozná dátum, miesto a protivníka pre ďalšie vystúpenie v najlepšej svetovej organizácie MMA.

Podľa informácií portálu MMAFighting.com sa jeden z najväčších talentov zmiešaných bojových umení Khamzat Chimaev (9-0 MMA) chystá na návrat do oktagonu. Súperom mu 30. októbra na turnaji UFC 267 bude dvanásty muž rebríčka weltrovej divízie Li Jingliang (18-6 MMA).

26-ročný bojovník vstúpil do najprestížnejšej svetovej organizácie MMA v lete minulého roka, aby počas troch mesiacov doslova pobláznil fanúšikov.

V úvodných dvoch zápasoch nad súpermi dominoval natoľko, že jeho celková bilancia rozdaných úderov sa zastavila na čísle 192, pričom ich inkasoval len dva. V treťom a na dlhý čas poslednom zápase v septembri 2020 mu na víťazstvo knokautom nad Geraldom Meerschaertom stačilo len sedemnásť sekúnd.

Čečenskú lavínu zastavili až  dlhodobé zdravotné problémy spojenými s prekonaním ochorenia COVID-19. Nemohol dýchať, bol dokonca hospitalizovaný v nemocnici.

Súbojom s čínskym bojovníkom dostáva Chimaev možnosť dostať sa do rebríčka weltrovej divízie UFC a zároveň má proti sebe výzvu v podobe skúseného zápasníka.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chimaev konečne pozná súpera, vrátiť by sa mal na jeseň