Chicago si v Zürichu zahrá aj s Davosom

TASR|20. máj 2009 o 11:05

Súčasťou septembrového hokejového Victoria Cupu bude aj súboj víťaza európskej Hokejovej ligy majstrov ZSC Zürich Lions s klubom NHL Chicago Blackhawks.

ZÜRICH. Súčasťou septembrového hokejového Victoria Cupu bude okrem súboja víťaza európskej Hokejovej ligy majstrov ZSC Zürich Lions so zástupcom zámorskej NHL Chicago Blackhawks aj exhibícia "jastrabov" s Davosom. Chicago zápas s Davosom odohrá 28. septembra, s Zürichom deň nato.

Vo Victoria cupe proti sebe hrá najlepší európsky tím so zástupcom NHL. Minulý rok sa odohral prvý ročník, New York Rangers si vtedy poradil s víťazom Super Six Metallurgom Magnitogorsk 4:3.

Výber Chicaga ako zástupcu NHL oznámili 10. mája, Zürich si právo vyzvať mužstvo profiligy vybojoval januárovým víťazstvom 5:0 nad Magnitogorskom vo finále premiérového ročníka Hokejovej ligy majstrov.

Výber Davosu ako mužstva pre exhibíciu bol podľa prezidenta Medzinárodnej federácie ľadového hokeja Reného Fasela prirodzený.

"Úžasné finálové víťazstvo Zürichu bolo aj víťazstvom švajčiarskeho hokeja. Máme preto pocit, že nie je žiadny vhodnejší klub, ktorý by mohol reprezentovať dušu a históriu švajčiarskeho hokeja, ako 29-násobný majster krajiny," vyhlásil Fasel na webovej stránke IIHF.

Nachádzate sa tu:
Domov