Chelsea zdolala Crystal Palace a oslavuje piaty titul

Chelsea oslávila titul.
Chelsea oslávila titul. (Autor: TASR /AP)
TASR|3. máj 2015 o 16:27

Chelsea má tri kolá pred koncom súťaže pred duom Manchester City, Arsenal Londýn nedostihnuteľný 16-bodový náskok.

LONDÝN. Futbalisti londýnskej FC Chelsea sa po piaty raz v klubovej histórii stali šampiónmi Anglicka. Zverenci trénera Joseho Mourinha v nedeľňajšom zápase 35. kola zdolali v mestskom derby Crystal Palace 1:0 a tri kolá pred koncom súťaže majú pred duom Manchester City, Arsenal Londýn nedostihnuteľný 16-bodový náskok.

O výsledku duelu na Stamford Bridge rozhodol záver prvého polčasu. Po nedovolenom zákroku v šestnástke na Edena Hazarda si loptu na biely bod postavil sám faulovaný. Jeho nedôrazný prvý pokus brankár hostí Julian Speroni ešte vyrazil, ale pri dorážke hlavou do protipohybu už bol bezmocný.

Chelsea v 110-ročnej klubovej histórii získala majstrovské tituly aj v sezónach 1954/55, 2004/05, 2005/06 a 2009/10.

"Je to neskutočný pocit. Tvrdo sme pracovali, takže prekročiť cieľovú pásku je skvelé. Bolo to trochu nervózne, Palace má totiž dobrých hráčov. Ale vďaka Edenovi sme to dokázali už teraz. Práve pre toto žijeme. Naposledy sme titul vyhrali pred piatimi rokmi. Takže si to dnes pekne užijeme," citovala agentúra DPA slová kapitána Johna Terryho.

Pre stredopoliara Cesca Fabregasa mala výhra sladkú chuť, v drese konkurenčného Arsenalu sa jej nedočkal: "Ani neviem opísať pocity. Tak dlho som na toto čakal. Ale keď veríte a tvrdo pracujete, dočkáte sa. Som pyšný," povedal bývalý hráč FC Barcelona.

"Každý v Chelsea je šťastný. Zaslúžili sme si byť šampiónmi. Tréner mi dal veľa priestoru a ja som mohol hrať svoj najlepší futbal. To je to najdôležitejšie. Vedel som, že tím ma potrebuje a spoluhráči ma majú radi. Som tu na góly, ale v tejto sezóne sme všetci hrali dobre," povedal Hazard.

Z titulu sa teší aj bývalý hráč MFK Košice Nemanja Matič.

"Pre mňa je to niečo špeciálne. Hral som takmer v každom zápase a som veľmi šťastný, že tento klub získal titul. Mám radosť za fanúšikov či spoluhráčov. Stále ešte musíme odohrať tri zápasy v lige, ale už sme majstri. Bolo dôležité vyhrať a ukončiť to, keď sme to mali vo vlastných rukách. Ani som nemohol uveriť po konečnom hvizde, že sa tento sen naplnil. Keď sa pozriete, koľko je v lige kvalitných klubov, musíme byť pyšní. Ukázali sme víťaznú mentalitu. Pre toto hrám futbal," povedal Srb pre BBC.

Premier League - 35. kolo

FC Chelsea - Crystal Palace 1:0 (1:0)

Gól: 45.+ Hazard, 41.566 divákov.


Počet majstrovských titulov

  • 20 - Manchester United
  • 18 - Liverpool
  • 13 - Arsenal
  • 9 - Everton
  • 7 - Aston Villa, Sunderland
  • 5 - Newcastle United, Chelsea
  • 4 - Sheffield Wednesday, Manchester City
  • 3 - Huddersfield Town, Leeds United, Wolverhampton Wanderers, Blackburn Rovers
  • 2 - Portsmouth, Preston North End, Burnley, Tottenham Hotspur, Derby County
  • 1 - Sheffield United, West Bromwich Albion, Nottingham Forest, Ipswich Town

Ďalšie zápasy:

Tottenham Hotspur - Manchester City 0:1 (0:1)

Gól: 29. Agüero, 35.784 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea zdolala Crystal Palace a oslavuje piaty titul