Gól roka? Futbalista Porta predviedol v Lige majstrov neskutočné nožničky

(Autor: TASR / AP)
Ivan Mriška|13. apr 2021 o 23:15 (aktualizované 14. apr 2021 o 00:53)

Chelsea prehrala s FC Porto 0:1.

SEVILLA, BRATISLAVA. Vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov boli jediným tímom, ktorý neinkasoval. Celkovo v tomto ročníku dostali futbalisti Chelsea pred odvetou s Portom iba dva góly.

Svojej defenzívnej taktike zostali verní aj dnes.

Pred svojho brankára Edouarda Mendyho zaparkovali autobus a čakali, čo bezradný súper vymyslí.

Mizériu uzavreli neskutočné nožničky

Porto pripomínalo neškodného protivníka, ktorý je spokojný s nepriaznivým skóre 0:2 z úvodného duelu. Po prvý raz vystrelilo na bránu až v 65. minúte a celkovo len trikrát.

Komentátori prirovnávali zápas k mizérii, futbalovej nude. V poslednej minúte ale prišiel nečakaný moment.

Fantastické nožničky predviedol Mehdi Taremi a Portu zariadil triumf 1:0.

VIDEO: Mehdi Taremi a jeho nožničky od času 3:50 min

Gól ma veľmi potešil, no žiaľ, nestačil. S Chelsea sme odohrali dobrú partiu a ukázali sme, že máme vynikajúci tím. Z postupu sa však teší súper a ja mu gratulujem.

Aj prehry sú súčasť futbalu. Pre mňa to bol skvelý pocit, príležitosť hrať v súťaži ako je Liga majstrov. Uvidíme, čo ešte prinesie budúcnosť,uefa.com cituje autora zásahu, ktorý bude ašpirovať na Gól roka 2021.

Krásny futbalový moment prišiel pre Porto neskoro, Chelsea najtesnejší výsledok ubránila a po výhre 2:0 z prvého zápasu postupuje do semifinále.

„Bol to tvrdý boj, hrali sme, čo sme potrebovali. Možno diváci v televízii nevideli najlepší zápas, naša hra bola účinná. Bolo ťažké hrať proti kvalitnému súperovi a unikať jeho tlaku,“ v rozhovore pre BT Sport povedal manažér Chelsea Thomas Tuchel.

Jedna strela znamenala postup

Rovnako ako prvý, aj odvetný zápas sa hral v španielskej Seville. Pre Chelsea to bol prvý domáci duel na neutrálnej pôde v Európe po vyše 2 500 stretnutiach. 

„Po náročnom začiatku sa nám s pribúdajúcimi minútami darilo čoraz lepšie. Bránili sme dobre, zaslúžili sme si čisté konto. Mali sme väčšie šance ako súper, ale nepodarilo sa nám skórovať. Celkovo sme si za 180 minút postup zaslúžili,“ dodal nemecký tréner.

(Autor: TASR / AP)

Londýnčania vyslali v odvete na súperovho brankára iba jedinú strelu. Hráči Porta boli po vypadnutí preto sklamaní.

„Je to frustrujúce a smutné, ale taký je futbal. Na našu cestu musíme byť hrdí. Aj dnes sme v istých úsekoch mali herne navrch. Pykáme však za dva momenty nepozornosti z prvého duelu. Boli to tímové chyby, nie individuálne, preto nemôžeme nikomu nič vyčítať. V Lige majstrov končíme, teraz je pre nás prioritou domáca súťaž,“ uviedol stredopoliar Sergio Oliveira.

Tréner Porta po účinkovaní v Lige majstrov pochválili všetkých svojich zverencov. Za to, ako poctivo pracovali a verili si napriek nepriaznivému vývoju.

„Bola to jedna z najlepších partii, akej som sa v Európe zúčastnil. Proti veľkému súperovi sme boli kompaktní, mali sme stratégiu a hrali sme organizovane. Škoda chýb v prvom zápase, všetko mohlo byť inak,“ uzavrel Sergio Conceicao.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Gól roka? Futbalista Porta predviedol v Lige majstrov neskutočné nožničky