Chceli ho v Anglicku aj Taliansku. Rusnák si vybral USA

Albert Rusnák sa pripojí k seniorskému tímu.
Albert Rusnák sa pripojí k seniorskému tímu. (Autor: TASR)
SITA|5. jan 2017 o 13:40

Slovenský mladík prešiel akadémiou Manchestru City, posledné roky hrával v Holandsku.

GRONINGEN. Slovenský futbalový reprezentant Albert Rusnák mladší bude pokračovať vo svojej kariére v klube severoamerickej MLS Real Salt Lake.

Informuje o tom web jeho ostatného zamestnávateľa, holandského FC Groningen, podľa ktorého sa Rusnák dohodol s vedením Realu na podmienkach viacročného kontraktu a vo štvrtok sa presunie do USA, kde absolvuje lekársku prehliadku.

Groningen už skôr potvrdil dohodu so Salt Lake o výške odstupného.

Sumu nezverejnili.

Zmluva na tri roky

Podľa twitterového konta športového novinára Martijna Visschera podpíše Rusnák zmluvu na tri roky. V súvislosti s dvadsaťdvaročným krídelníkom sa v ostatných dňoch skloňoval aj záujem AS Rím, Swansea City a FC Watford.

"Som na ceste do USA, kde idem podpísať trojročný kontrakt s ročnou opciou," povedal Rusnák pre denník Šport.

"V hre boli AS Rím, FC Watford, no najväčší záujem prejavili Swansea City a Real Salt Lake. Nakoniec som sa rozhodol pre americký klub, ktorý ma veľmi chcel do svojich radov. S trénerom Jeffom Cassarom som bol od Vianoc prakticky v dennom telefonickom kontakte. Načrtol mi svoje predstavy a zavážilo to, že okolo mňa chce vybudovať mužstvo," skonštatoval Rusnák pre Šport a doplnil:

"Nikdy som si nepredstavoval, že budem hrať v USA, no klub od prvého momentu na mňa urobil veľký dojem. Stále som vravel, že pôjdem tam, kde ma chcú a kde sa budem cítiť dobre. Žiaľ, v Groningene od zisku Holandského pohára to už nebolo ono, preto som sa rozhodol zmeniť dres už teraz v zime."

Čas na ďalší krok

Odchovanec košického futbalu prišiel do Groningenu v decembri 2014. V drese miestneho FC odohral 74 zápasov a strelil dvanásť gólov.

V histórii FC Groningen zostane navždy spojený s predvlaňajším premiérovým triumfom v národnom pohári KNVB Beker - v máji 2015 vo finále proti Zwolle strelil dva góly a jeho tím zvíťazil 2:0.

Albert Rusnák prešiel akadémiou Manchestru City. Slovenskej reprezentácii do 21 rokov výrazne pomohol k postupu na júnové ME tejto vekovej kategórie do Poľska, v novembri debutoval v A-tíme SR vo viedenskom prípravnom súboji proti Rakúsku (0:0).

"Albert k nám prišiel pred dvoma rokmi ako mladý hráč a stal sa z neho kvalitný profesionál s ambíciami. Nedávno debutoval v seniorskom národnom mužstve a ukázal nám, že nastal čas na ďalší krok. Vzhľadom na potenciál iných hráčov v našom kádri sme dospeli k záveru, že tento transfer môžeme zrealizovať," skonštatoval manažér pre technické záležitosti FC Groningen Peter Jeltema.

V severoamerickej Major League Soccer dosiaľ pôsobili dvaja Slováci. Bývalý útočník Ľuboš Reiter v roku 2005 hral za Chicago Fire, člen súčasného kádra slovenskej reprezentácie Adam Nemec predvlani pôsobil v FC New York City.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Chceli ho v Anglicku aj Taliansku. Rusnák si vybral USA