Slovenský mladík vyrastal v bohatom City a púta elitné kluby v Európe

Albert Rusnák sa pripojí k seniorskému tímu.
Albert Rusnák sa pripojí k seniorskému tímu. (Autor: TASR)
Pavol Spál|11. nov 2016 o 18:09

Patrí medzi veľké talenty nášho futbalu. Albert Rusnák dostane šancu aj u Kozáka.

BRATISLAVA. Keď v lete 2008 prevzal Manchester City šejk Mansour, nakúpil viac ako päťdesiat slávnych futbalistov a minul za nich viac ako miliardu eur. To je šialený svetový rekord. City najviac míňa aj na platy hráčov a od leta má aj najdrahšie trénera všetkých čias - Pepa Guardiolu.

V akadémii City počas éry šejka Mansoura vyrastalo niekoľko Slovákov, zo súčasných reprezentantov Róbert Mak i Vladimír Weiss. Obaja patrili medzi esá mládežníckych výberov i rezervného tímu klubu z Manchestra. Do prvého tímu sa však pre veľkú konkurenciu nepresadili.

Podobný osud mal aj Albert Rusnák, tiež šikovný ofenzívny stredopoliar s dobrou technikou. Jedného z lídrov reprezentácie do 21 rokov povolal tréner Ján Kozák prvý raz do seniorského národného tímu.

Po Milanovi Škriniarovi, Matúšovi Berovi, Adamovi Zreľákovi a Stanislavovi Lobotkovi je ďalším z úspešnej generácie mladíkov do 21 rokov, ktorý dostane šancu v áčku.

Premiéru zažije v utorok v prípravnom zápase v Rakúsku.

V trinástich do Manchestra

„Všetci chceme hrať v áčku a reprezentovať našu krajinu. Je to jeden z mojich snov, ďalší krok a najvyššia reprezentačná úroveň. Teším sa,“ tvrdí šikovný krídelník. Za výber do 21 rokov dal Rusnák štyri góly.

Keď ho zvábil Manchester, mal iba trinásť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenský mladík vyrastal v bohatom City a púta elitné kluby v Európe