Chce opäť vyhrať Tour de France. Cítim, že na to mám, tvrdí Contador

Majú dobrý vzťah. Sagan (vľavo) a Contador budú lídrami svojho tímu na Tour de France
Majú dobrý vzťah. Sagan (vľavo) a Contador budú lídrami svojho tímu na Tour de France (Autor: TASR/AP)
SITA|25. dec 2016 o 14:02

Trek-Segafredo pošle na Giro d’Italia tím pracujúci pre Mollemu, Tour de France by mala patriť Contadorovi.

MADRID. Alberto Contador je dvojnásobným víťazom cyklistickej Tour de France a stále verí, že je v jeho silách pridať ďalší celkový triumf.

Tridsaťštyriročný Španiel si trúfa aj po podpise zmluvy s tímom Trek-Segafredo, kam zamieril po rozpade Tinkoff, kde bol spolujazdcom slovenskej enkvávy s Petrom Saganom na čele.

Tretie prvenstvo mu vzali pre doping

"Je to prosté. Chcem sa vrátiť a zvíťaziť. Cítim, že na to stále mám. V uplynulých ročníkoch som mal vo Francúzsku veľa smoly, zväčša ma postihli pády," vyhlásil Contador podľa špecializovaného portálu cyclingnews.com.

Tour vyhral prvý raz v roku 2007, druhé prvenstvo prišlo o dva roky neskôr.

Nasledovala úspešná obhajoba anulovaná pre nepriaznivý výsledok testu na testosterón rovnako ako piate miesto z ročníka 2011.

Tour 2012 bola bez Contadora, návrat v roku 2013 priniesol štvrté miesto. Ďalší ročník nedokončil, na začiatku druhého týždňa ho zastavil pád na trase do La Planche des Belles Filles.

V roku 2015 unavený z víťazného Gira skončil piaty.

Tento rok skončil priskoro

Tour de France 2016 a Contador sa už v prvom týždni nevyhol pádom. V Pyrenejach sa pridružila choroba a znova bol z toho predčasný koniec, z bicykla zosadol v deviatej etape.

Súťažnú sezónu 2017 začne Contador na februárových pretekoch Ruta del Sol v Andalúzii, ďalší jeho program by mal kopírovať ten z tohto roku.

Trek-Segafredo pošle na Giro d’Italia tím pracujúci pre Baukeho Mollemu, Tour de France by mala patriť Contadorovi. "Máme veľký a vyvážený tím s dostatkom potenciálu na túto výzvu," zhodnotil Contador.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Chce opäť vyhrať Tour de France. Cítim, že na to mám, tvrdí Contador