Chára má zlomený členok, na MS definitívne hrať nebude

Zdeno Chára patril medzi najväčšie opory Bostonu Bruins. V závere základnej časti však nastupoval so sebazaprením.
Zdeno Chára patril medzi najväčšie opory Bostonu Bruins. V závere základnej časti však nastupoval so sebazaprením. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. apr 2015 o 16:21

K reprezentácii sa pripojila trojica hráčov z NHL Andrej Meszároš, Richard Pánik a Tomáš Kopecký.

BRATISLAVA. Na predposlednom zraze v príprave na májový šampionát v Prahe a Ostrave sa k slovenskej hokejovej reprezentácii pripojilo už aj trio hráčov z NHL.

Andrej Meszároš, Richard Pánik a Tomáš Kopecký prišli v utorok dobre naladení a pripravení nastúpiť na záverečné dva duely národného výberu v Lotyšsku.

Tréner SR Vladimír Vůjtek potvrdil, že na MS definitívne nemôže počítať so Zdenom Chárom. "Dostali sme správu od Zdena. Je mu to veľmi ľúto, ale má dvojitú fraktúru členka. Šiel do dlahy a dva až štyri týždne sa bude liečiť," uviedol.

Naposledy v roku 2006

Meszároš štartoval svoju reprezentačnú kariéru v A-tíme práve na českom šampionáte pred jedenástimi rokmi. V pozícii mladíka mal vtedy v mužstve inú úlohu. Na MS si naposledy zahral v Rige 2006.

"Je to už dlhá doba, čo som bol v reprezentácii. Teraz som tu a teším sa na to. V Ostrave som bol ešte veľmi mladý, bola to veľká eufória. Dúfam, že teraz to bude o inom a s lepším výsledkom," povedal na utorňajšom zraze obranca Buffala.

Pred príchodom do národného tímu a vrcholom sezóny stihol absolvovať krátku dovolenku v Nízkych Tatrách.

Andrej Meszároš by so svojou strelou mohol pomôcť aj v presilových hrách.

"Boli to príjemné chvíle, počas ktorých som si dobre oddýchol. Následne som robil fyzioterapiu. Niekoľkokrát som bol na ľade v Trenčíne," priznal Meszároš.

"Neviem si trošku zvyknúť na aklimatizáciu. Už o ôsmej večer som unavený, ale dostávam sa do toho," dodal.

Napraviť si chuť

Spoločne s ním si cestu do slovenského tímu našiel aj Richard Pánik. Jeho Toronto nemalo už dávnejšie pred koncom základnej časti možnosť postúpiť do play-off zámorskej NHL.

Jeden z jedenástich gólov Richarda Pánika v tomto ročníku NHL.

"Chcem si napraviť chuť po nevydarenej sezóne. Šampionát bude tým ideálnym spôsobom, keďže tam budeme mať veľkú fanúšikovskú podporu," uviedol útočník Maple Leafs.

"Som rád, že som v závere sezóny pravidelne hrával v druhej či tretej lajne. Lenže sme nepostúpili do play-off, a to pokazilo dojem z celého ročníka. Na majstrovstvá sveta sa veľmi teším."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Chára má zlomený členok, na MS definitívne hrať nebude