Chára má na kritiku právo, vraví Marcinko. Bojkot zrušil aj Sersen

Tomáš Marcinko.
Tomáš Marcinko. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Marián Szűcs|4. nov 2015 o 18:55

Slovenský útočník Pardubíc Tomáš Marcinko hovorí, že reprezentáciu nevie odmietnuť.

BRATISLAVA. Najskôr sa podpísal pod výzvu súčasných a bývalých reprezentantov požadujúcu zmeny v slovenskom hokeji, ktorej súčasťou bol aj bojkot národného tímu. Napokon však zmenil názor.

Útočník Pardubíc Tomáš Marcinko bude reprezentovať Slovensko na blížiacom sa Nemeckom pohári.

„Jasné, som na tom zozname, ale neviem si predstaviť odmietnuť reprezentáciu. Vždy som do nej rád chodil a bol som šťastný za každú príležitosť. Tak je to aj teraz,“ reagoval Marcinko. Dodal, že by prijal nomináciu aj na ďalšie turnaje či majstrovstvá sveta.

Handzuš mu už nepíše

O dôvodoch, prečo zmenil názor, nehovoril. „To by som nechcel komentovať. Skôr sa snažím sústrediť sa na hokej,“ povedal.

Rokovania medzi vedením hokejového zväzu a nespokojnými hráčmi sú na mŕtvom bode. Situácia podľa Marcinka nie je dobrá a mala by sa riešiť. Nepovedal však, na ktorej strane teraz stojí.

20150311_hokej14298771.jpg

Marcinko (vľavo) na prvom tréningu s novým trénerom reprezentácie Zdenom Cígerom. FOTO - TASR

„Podporujem nejakú zmenu, ale sami vidíme, že momentálne sa nič nehýbe. Či už bude vo vedení ten človek alebo nejaký iný, hlavné je, aby čo najviac pomohol hokeju. To podporujem,“ odvetil.

Marcinko naznačil, že nové informácie od lídra nespokojných hokejistov Michala Handzuša už zrejme nedostáva. „Maily predtým chodili niekedy raz za týždeň, niekedy raz za dva, inokedy po mesiaci. Teraz mi nechodilo nič, takže sa dá predpokladať, že asi už nie som na zozname,“ uviedol.

Chára je z nich sklamaný

Okrem Marcina si bojkot rozmysleli ďalší dvaja hráči – Lukáš Cingel a Roman Kukumberg. Pred pár dňami ich za to ostro kritizoval Zdeno Chára.

„Som sklamaný z tých troch hráčov. Prisľúbili, že budú s nami, ale teraz sa otočili chrbtom a šli do reprezentácie. Na druhej strane aspoň vidíme, na koho sa môžeme spoľahnúť a na koho nie,“ povedal Chára pre RTVS.

„Má na to právo. Vyjadril svoj názor a to je len dobre, každý by si mal stáť za svojím slovom,“ reagoval Marcinko.

Podľa generálneho manažéra národného tímu Róberta Švehlu zrušil bojkot aj obranca Slovana Bratislava Michal Sersen. „Volal mi, tiež chce reprezentovať. Rozmyslel si to a myslím, že aj ďalší chalani dostanú rozum. Čím bude bližšie k majstrovstvám sveta, možno sa na to budú pozerať inak," cituje Švehlu SITA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Chára má na kritiku právo, vraví Marcinko. Bojkot zrušil aj Sersen