Bondra sa hanbil osloviť Gretzkého. Na Šatana má vymyslený plán

Manažérmi tímov budú Peter Bondra (vľavo) a Miroslav Šatan.
Manažérmi tímov budú Peter Bondra (vľavo) a Miroslav Šatan. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|27. jan 2017 o 11:35

Dve legendy slovenského hokeja si budú vyberať z najlepších hráčov Tipsport Ligy. Sústredím sa na rýchlych korčuliarov, pomalších nechám tebe, vtipkoval Bondra.

Agentúrny článok sme nahradili autorským textom denníka SME

BRATISLAVA. Patria k najlepším slovenským hokejistom v histórii. Pred pätnástimi rokmi sa spolu tešili z titulu majstra sveta. Vlani spolupracovali na Svetovom pohári, keď boli súčasťou úspešného Tímu Európy.

V NHL odohrali množstvo zápasov a vyskúšali si aj atmosféru All-Star. Miroslav Šatan a Peter Bondra sa tentoraz postavia proti sebe. Budú manažérmi dvoch výberov, ktoré v nedeľu 29. januára odohrajú Zápas hviezd slovenskej Tipsport ligy.

„Peter má výhodu aklimatizácie, keďže je na Slovensku o dva dni dlhšie. Tiež si už stihol naštudovať štatistiku hokejistov a navyše sa hrá v jeho rodnom Poprade,“ konštatoval na tlačovej konferencii Miroslav Šatan.

Na Slovensko priletel z Ameriky len dve hodiny pred jej začiatkom.

„Mirovi dám možnosť, nech si začne vyberať ako prvý. Spoznal som jeho robotu počas Svetového pohára a viem, ako naňho. Sústredím sa na rýchlych korčuliarov, pomalších nechám tebe,“ odkázal mu Peter Bondra.

Šatan má šikovné ruky, Bondra tvrdú strelu

Súboj najlepších hokejistov pôsobiacich na Slovensku sa uskutoční už druhý rok po sebe. Dejiskom bude štadión v Poprade. Najskôr sa v sobotu uskutoční draft, v ktorom si obaja manažéri budú môcť vybrať z 28-člennej nominácie.

Kapitánmi výberov budú košický útočník Ladislav Nagy a popradský veterán Arne Kroták. „Počul som, že Arne trénuje aj po večeroch streľbu na terče. Skúsim si ho preto uchmatnúť do svojho tímu,“ prezradil Šatan.

„Pre mňa je dôležitá pozícia brankára a preto vsadím na Larsa Voldena. Uvidím, či Miro moje plány neprekazí,“ doplnil Bondra.

Obaja manažéri sa proti sebe postavia v nedeľu od 14.00 v súťaži zručností, ktoré sa budú odohrávať vo fanzóne pred štadiónom.

Pamätám si, keď som vošiel do kabíny, v ktorej sedel Wayne Gretzky či Mario Lemieux. Ihneď som sa zamrazil, že či naozaj patrím do tejto skupiny hokejistov.


Peter Bondra o zápase All-Star v NHL

„Najviac bodov by som mohol nazbierať v streľbe na terče. Keď som to skúšal v NHL, na zostrelenie štyroch terčov som potreboval päť striel,“ pochválil sa 42-ročný Šatan.

„Viem, že Miro má šikovné ruky a v nájazdoch bude mať výhodu. Trúfam si ho však pokoriť v tvrdosti streľby,“ poznamenal o šesť rokov starší Bondra.

V Zápase hviezd, ktorý začne o 16.00 h (vysiela RTVS na Dvojke), sa bude hrať atraktívnym systémom traja proti trom. Jedna tretina bude trvať desať minút a v prestávke budú prebiehať súťaže zručností. V rámci nich budú hráči súťažiť v samostatných nájazdoch, štafetách dvojíc, o najtvrdšiu strelu, o techniku prihrávky, o najrýchlejšieho korčuliara a v streľbe na terče.

McDavid, Ovečkin, Crosby či Hossa

Obaja zažili vo svojej bohatej kariére viacero All-Star. Šatan absolvoval dva výberové zápasy v NHL a jeden v KHL. „Pre každého hráča je to vždy obrovská pocta,“ priznáva.

Vlani bol na Svetovom pohári generálnym manažérom Tímu Európy. Skúsenosti z tejto funkcie sa pokúsi zúročiť aj teraz.

„Teraz to nebude až také vážne. Je to skôr o propagácii hokeja a výsledok je druhoradý. Nebude to veľký stres, skôr zábava.“

Manažéri oboch tímov s riaditeľom Tipsport ligy Richardom Lintnerom (vpravo).
Manažéri oboch tímov s riaditeľom Tipsport ligy Richardom Lintnerom (vpravo). (Autor: TASR)

Na All-Star zápasy v zámorí má nezabudnuteľné spomienky aj Bondra.

„Pamätám si, keď som vošiel do kabíny, v ktorej sedel Wayne Gretzky či Mario Lemieux. Ihneď som sa zamrazil, že či naozaj patrím do tejto skupiny hokejistov,“ spomína strelec víťazného gólu vo finále MS v Göteborgu 2002.

„Inokedy som sa hanblivo prihovoril na striedačke Gretzkému, či mi nepodpíše hokejku. Súhlasil a mám ju až dodnes.“

Počas nadchádzajúceho víkendu sa bude konať All-Star zápas nielen na Slovensku, ale aj v zámorskej NHL.

„Keby som si z NHL mohol vybrať jedného hráča do svojho tímu, bol by ním McDavid. Zo Slovákov by som chcel Mariána Hossu,“ tvrdí Šatan.

„Ja by som váhal medzi Crosbym a Ovečkinom,“ reagoval Bondra.

Nominácia na All-Star víkend 2017:

Brankári: Jason Bacashihua (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Lars Volden (HK Dukla Trenčín)

Obrancovia: Mathew Maione (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Martin Dudáš (HC Košice), Richard Stehlík (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Jameson Milam, Branislav Mezei (obaja HK Nitra), Fredrik Sandgren (HC Nové Zámky), Radoslav Suchý (HK Poprad), Daniel Brejčák (MsHK Žilina)

Útočníci: Dávid Buc, Jordan Hickmott (obaja HC '05 iClinic Banská Bystrica), Ladislav Nagy, Jiří Bicek (obaja HC Košice), Jozef Stümpel, Martin Cibák (obaja MHK 32 Liptovský Mikuláš), Patrik Koyš, Radomír Heizer (obaja MHC Martin), Marek Slovák, Judd Blackwater (obaja HK Nitra), Kamil Brabenec (HC Nové Zámky), Marek Zagrapan, Arne Kroták (obaja HK Poprad), Marek Hecl, Oliver Pataky (obaja HK Orange 20), Marcel Hossa (HK Dukla Trenčín), Marek Hovorka, Štěpán Novotný (MsHK Žilina), Radovan Puliš, Pavel Klhůfek (obaja HKM Zvolen)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Bondra sa hanbil osloviť Gretzkého. Na Šatana má vymyslený plán