Ďalší problém mladíkov s koronavírusom. Kontumačne prehrali aj Česi

Hokejisti Česka do 20 rokov.
Hokejisti Česka do 20 rokov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. dec 2021 o 18:05 (aktualizované 29. dec 2021 o 18:25)

Veľké problémy s nákazou majú aj v tíme USA.

EDMONTON. Na MS v hokeji do 20 rokov majú s koronavírusom problémy aj českí hokejisti. Pre nákazu nemôžu nastúpiť na súboj proti Fínsku a kontumačne prehrali 0:1.

Správu potvrdil portál hokej.cz.

Pozitívny test mal jeden hráč a celý tím tak zamieril do karantény.

"Je to veľmi nepríjemná situácia pre nás všetkých, ale keďže už druhý rok hráme šampionát v covidových podmienkach, počítali sme s tým, že môže nastať aj taká situácia," povedal pre hokej.cz český tréner Karel Mlejnek.

"Hráči boli stopercentne pripravení a tešili sa na zápas. Po týchto informáciách sme ale zmenili plán a sme pripravení na súboj s Rakúskom," dodal.

Duel proti Rakúsku by mal čakať Čechov vo štvrtok od 22.30, či budú môcť tentokrát nastúpiť, bude záležať od ďalších testov.

V českom tíme prebiehajú prípravy na zápas s rakúskom online. "Chcel by som dodať, že to pre mňa bolo prekvapenie, lebo všetci naši hráči a členovia tímu dodržujú bublinu a nariadenia organizátorov," priznal Mlejnek.

Českí mladíci okrem kontumačnej prehry s Fínskom nestačili na Kanadu 3:6 a s Nemeckom získali iba bod za prehru po predĺžení 1:2. Prípadná prehra s Rakúskom by znamenala, že určite nepostúpia do štvrťfinále. Tam sa totiž dostanú štyri najlepšie celky a v prípade prehry by skončili na piatom mieste.

Tento rok však nikto nezostupuje do nižšej kategórie MS, a tak sa tímy nemusia obávať, že v prípade kontumácií zostúpia.

Pre stúpajúci počet pozitívnych prípadov prišli organizátori s rozhodnutím, podľa ktorého budú musieť mať rozhodcovia počas zápasu povinne na tvári respirátor.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ďalší problém mladíkov s koronavírusom. Kontumačne prehrali aj Česi