České Budějovice povedie dočasne Slovák Švantner

(Autor: FOTOLIA)
TASR|20. feb 2013 o 15:48

Vedenie klubu po prehre 1:6 s Mladou Boleslavou v prípravnom zápase vyhodilo trénera Miroslava Soukupa.

ČESKÉ BUDĚJOVICE. Bývalý slovenský futbalový brankár Pavol Švantner sa stal dočasne novým trénerom českého klubu tamojšej elitnej Gambrinus ligy SK Dynamo České Budějovice.

Na poste strieda odvolaného Miroslava Soukupa. Vedenie Juhočechov priznalo, že stále hľadá trénera na dlhodobejšiu spoluprácu, informoval v stredu portál idnes.cz.

Švantnerovi, ktorý doteraz pôsobil vo funkcii trénera brankárov, budú pomáhať doterajší asistent Jiří Lerch a Martin Vozábal. Dynamo mení trénera už druhýkrát počas sezóny 2012/2013.

Štyridsaťsedemročný Soukup prišiel na lavičku v septembri, keď nahradil Františka Cipra. Teraz ale po pokazenej príprave stratil miesto len týždeň pred štartom jarnej časti ligy.

"Pán Soukup bol odvolaný na základe posledného prípravného zápasu, ktorý sme prehrali s Mladou Boleslavou 1:6," povedal na stredajšej predsezónnej tlačovej konferencii manažér klubu Jiří Kotrba.

"Dúfam, že zlé výkony z prípravy budú preč a na jar budeme hrať lepšie. Toto mužstvo má na viac ako len na záchranu," povedal Švantner, ktorý v minulosti hral za Vítkovice, Duklu Praha a České Budějovice.

Dynamo je v lige na predposlednom 15. mieste a bude sa zachraňovať, na konte má po šestnástich kolách len 15 bodov. Na 14. Teplice ale stráca len bod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»České Budějovice povedie dočasne Slovák Švantner