Česi sú pred nami. My nemáme ani poriadny štadión, vraví Šulek

Peter Šulek ešte ako hráč Myjavy (vľavo) v súboji s Milošom Josimovom zo Slovana.
Peter Šulek ešte ako hráč Myjavy (vľavo) v súboji s Milošom Josimovom zo Slovana. (Autor: TASR)
SITA|30. mar 2015 o 17:37

Nejaký čas to vyzeralo, že to u nás pôjde k lepšiemu, ale opäť nastala vo futbale stagnácia, tvrdí bývalý hráč Žiliny či Myjavy.

JIHLAVA. Vyššia kvalita, širšia konkurencia, viac fanúšikov aj väčší záujem médií. V tom všetkom je český futbal pred slovenským. Tvrdí to slovenský stredopoliar českého tímu FC Vysočina Jihlava Peter Šulek.

"Nejaký čas to vyzeralo, že to u nás pôjde k lepšiemu, ale opäť nastala vo futbale stagnácia," povedal Šulek pre idnes.cz. Bývalý hráč Žiliny, Myjavy, Dubnice, Banskej Bystrice či Podbrezovej sa pustil aj do porovnania slovenského a českého futbalu.

"V Česku chodí na futbal viac ľudí, viac sa o ňom píše v médiách a takmer na každom štadióne sú vyhrievané trávniky. Na Slovensku nemáme ani poriadny štadión. Akurát teraz v Trnave sa nejaký buduje, ale to všetko platí majiteľ - podnikateľ z vlastného balíka," uviedol.

Podľa 26-ročného Šuleka sú financie dôležitým faktorom toho, prečo slovenský futbal zaostáva za českým.

"U nás futbal podporujú iba súkromné osoby, štát nie. Malo by sa s tým niečo robiť," povedal. Podľa neho je český futbal aj omnoho príťažlivejší po hernej stránke. "V českej lige sa hrá agresívnejšie a rýchlejšie. Rovnako je rozdiel v konkurencii. Na Slovensku sú tri-štyri špičkové kluby, v Česku je silných mančaftov oveľa viac."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Česi sú pred nami. My nemáme ani poriadny štadión, vraví Šulek