Cenu Marka Messiera získa Getzlaf, Ladd alebo Toews

Jonathan Toews (s číslom 19) je kapitánom Chicaga Blackhawks, s ktorým momentálne bojuje v play-off NHL.
Jonathan Toews (s číslom 19) je kapitánom Chicaga Blackhawks, s ktorým momentálne bojuje v play-off NHL. (Autor: SITA/AP)
TASR|5. máj 2015 o 09:33

Cenu Marka Messiera udeľujú za kombináciu vodcovských schopností, výkonov na ľade a charitatívnej činnosti. V roku 2011 ju získal aj Zdeno Chára.

NEW YORK. Vedenie zámorskej hokejovej súťaže NHL zverejnilo mená troch kandidátov na zisk Ceny Marka Messiera. Udeľujú ju za kombináciu vodcovských schopností, výkonov na ľade a charitatívnej činnosti.

Kandidátmi na ocenenie sú útočníci Ryan Getzlaf z Anaheimu Ducks, Andrew Ladd z Winnipegu Jets a Jonathan Toews z Chicaga Blackhawks.

Kandidát číslo 1 - Ryan Getzlaf.

Getzlaf je od roku 2010 kapitánom Anaheimu. V základnej časti sezóny 2014/2015 bol so 70 bodmi (25+45) najproduktívnejším hráčom mužstva.

Mimo ľadu sa venuje filantropickej práci v Orange County i rozvoju mládežníckeho hokeja v južnej časti Kalifornie.

Ladd je kapitánom organizácie Thrashers/Jets už päť sezón. V poslednej doviedol Winnipeg 62 bodmi k prvej účasti v play-off v novodobej histórii klubu. Aktívny je aj na rôznych akciách mimo kabíny.

Kandidát číslo 2 - Andrew Ladd.

Toews sa stal kapitánom Chicaga už ako dvadsaťročný. V tejto sezóne pod jeho vedením postúpili Blackhawks siedmykrát za sebou do play-off.

Okrem hokeja sa podieľa na rôznych komunitných projektoch.

Ocenenie udelia víťazovi 24. júna v Las Vegas.

Kandidát číslo 3 - Jonathan Toews.

Messier patrí k najväčším postavám histórie NHL. Ako jediný hráč doviedol v úlohe kapitána dva tímy k zisku Stanley Cupu - Edmonton a Rangers.

Cenu odovzdáva NHL od sezóny 2006/2007. V prvom ročníku vyhlasovali víťazov aj mesačne, ale hneď od nasledujúcej prešli na posezónne odovzdávanie.

V minulosti sa jej držiteľmi stali Mats Sundin, Jarome Iginla, Sidney Crosby či Daniel Alfredsson. A v sezóne 2010/2011 ju získal aj slovenský kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Cenu Marka Messiera získa Getzlaf, Ladd alebo Toews