Celtic sa ospravedlnil za svojich fanúšikov

SITA|8. nov 2010 o 13:57

Škótsky futbalový klub Celtic Glasgow sa oficiálne ospravedlnil za časť svojich fanúšikov, ktorí odmietli nosenie divých makov na znak oslavy konca 1. svetovej vojny.

GLASGOW. Celtic Glasgow sa oficiálne ospravedlnil za fanúšikov, ktorí počas sobotňajšieho ligového zápasu s Aberdeenom vyjadrili svoj odmietavý postoj voči noseniu divých makov na znak oslavy dňa konca prvej svetovej vojny.

Tradícia tzv. Poppy Appeal sa viaže k 11. novembru 1918, kedy bolo podpísané prímerie medzi štátmi Dohody a Nemeckom o ukončení vojnového konfliktu. Červený mak bol symbolom Britskej kráľovskej légie.

"Za vaše skutky by sa hanbili všetci čerti v pekle. Írsko, Irak, Afganistan. Žiadne krvou zmáčané maky na našich Hoops," stálo na transparente, ktorý cez polčasovú prestávku rozprestreli členovia fanúšikovskej skupiny Celticu s názvom Zelená brigáda.

Vedenie klubu so silnou katolíckou tradíciou sa od tohto činu dištancovalo vyhlásením: "Konanie tejto menšiny nemá na Celtic Parku čo robiť. Prípad vyšetrujeme a ospravedlňujeme sa každému, koho sa to dotklo."

Zelená brigáda je známa svojím odporom voči britskej politike v Severnom Írsku a Škótsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Celtic sa ospravedlnil za svojich fanúšikov