Cejudo žiada súboj so šampiónom. Knokautujem ho do tretieho kola, hovorí

Henry Cejudo.
Henry Cejudo. (Zdroj: Zuffa LLC., Autor: Jeff Bottari.)
Daniel Stankovič|29. sep 2021 o 22:56 (aktualizované 29. sep 2021 o 22:59)

Bývalý dvojnásobný kráľ UFC žiada súboj so šampiónom.

LAS VEGAS. Uplynulý víkend priniesol horúce želiezko do ohňa na zápas roka v podobe päťkolovej vojny medzi vyzývateľom Brianom Ortegom a šampiónom perovej divízie UFC Alexandrom "The Great" Volkanovskim.

Práve Volkanovski bol vďaka ďalšiemu takmer bezchybnému výkonu terčom mnohých vyjadrení osobností a zápasníkov zmiešaných bojových umení.

V prípade bývalého dvojnásobného kráľa mušej a bantamovej váhy Henryho Cejuda však neostalo len pri striedmom hodnotení, žiada prezidenta americkej organizácie Danu Whitea o okamžitý súboj so šampiónom.

„Alexander ‘Priemerný‘, ten prerastený trpaslík. Nielen, že si myslím, že by som ho porazil, ja to viem. Videl som veľa dobrých vecí z jeho strany, je tam však stále rovnako veľa chýb. Dobre, Alexander ‘Priemer‘ Volkanovski predviedol úžasný výkon a bol to skvelý zápas, ale verím, že mám všetko na to, aby som ho porazil.

Mám nielen na výhru, ale na to, aby som ho ukončil. Dana White, dovoľ mi, aby som prepísal históriu a zavrel mu ústa. Som najlepší zápasník bojových umení histórie a sľubujem, ak mi dáš šancu, knokautujem ho za menej, než tri kolá,“ povedal pre stanicu TMZ Sports Cejudo, ktorý pred rokom v máji ukončil profesionálnu kariéru.

Hoci zlatý medailista v zápasení z olympiády v Pekingu dnes už netrénuje tak tvrdo, ako kedysi, verí, že jeho návratu by najlepšie sedel zápas vo vyššej váhovej kategórii, než v akej bol zvyknutý nastupovať.

„Tá váha mi sedí perfektne. Verte alebo nie, momentálne mám 74 kilogramov. Ak niekto verí, že som získal zlato na olympiáde alebo dve tituly v rozličných váhových kategóriách v UFC, pretože mám z pekla šťastie, tak je mimo.

Som bojovník, ktorý chce výzvu, spečatenie môjho odkazu v UFC, tým že sa stanem prvým trojnásobným šampiónom,“ zakončil 34-ročný bojovník.

Henry Cejudo sa v americkej organizácií preslávil v roku 2018, keď ku zisku titulu mušej divízie pridal víťazstvo nad vtedy neporaziteľnou hviezdou Demetriousom Johnsonom. 

Titul neskôr obhájil a pridal k nemu aj opasok vo váhe do 61 kilogramov.

Cejudo je jedným z piatich zápasníkov histórie UFC, ktorí kedy držali v jednom okamihu hneď dva tituly v rôznych váhových kategóriách.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Cejudo žiada súboj so šampiónom. Knokautujem ho do tretieho kola, hovorí