Cehlárikovi porezal súper korčuľou krk, má pätnásť stehov

(Autor: Twitter)
SITA|9. mar 2016 o 21:52

Tlačil si na krk uterák, rana mu poriadne krvácala. Keď mu ju lekár zašil, Peter Cehlárik sa vrátil na ľad. A prihral na jeden z gólov svojho tímu.

LULEA. Šťastie v nešťastí mal v utorok večer slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik. Mladý Žilinčan v službách tímu Lulea HF sa v záverečnom kole najvyššej švédskej hokejovej súťaže SHL na ľade mužstva Växjö Lakers stal hlavným aktérom krvavej drámy.

V závere druhej tretiny ho do krku zasiahla korčuľa súpera, ktorý padal na ľad po súboji s Lennartom Petrellom.

Slovenský hokejista sa ponáhľal na striedačku. A keď asistent trénera Anders Burström zbadal, čo sa stalo, bez váhania skríkol: "Uterák zatlačiť na krk!"

cehlar_res.jpg

Cehlárik má na krku pätnásť stehov. FOTO - BILDBYRÅN/PRIVAT.

Peter Cehlárik sa dostal do rúk klubového lekára, ktorý mu ranu na krku zašil pätnástimi stehmi. "Keď som videl toľko krvi na uteráku, bol som vystrašený. Doktor mi však povedal, že rana nebola hlboká a iba poriadne krvácala. Som rád, že to dopadlo dobre," povedal slovenský reprezentačný útočník, ktorého len milimetre delili od možnej tragédie.

Na prekvapenie všetkých sa dvadsaťročný krídelník vrátil do stretnutia a ešte si pritom pripísal asistenciu pri presnom zásahu spomenutého Petrella v 53. minúte. Domáci však tridsať sekúnd pred treťou sirénou dosiahli víťazný gól.

"Po ošetrení som neváhal a zapojil sa do stretnutia. Cítil som sa dobre a chcel som hrať," poznamenal Cehlárik.

Aby hokejisti predchádzali takýmto zraneniam, nosia chránič krku. Cehlárik prezradil, že ho mal na sebe aj v utorok, z nejakého dôvodu však nebol dobre nastavený.

"Mohlo to dopadnúť omnoho horšie. Teraz budem s touto ochrannou pomôckou ešte viac obozretnejší. Na druhej strane, nemôžem byť opatrný až príliš,“ dodal.

Správu priniesol švédsky denník Aftonbladet.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Cehlárikovi porezal súper korčuľou krk, má pätnásť stehov