Cehlárik? Pre slovenský hokej je to najlepšia správa za päť rokov

Peter Cehlárik (vpravo).
Peter Cehlárik (vpravo). (Autor: SITA/AP)
Marián Szűcs|13. feb 2017 o 20:54

Peter Cehlárik má za sebou prvé dva zápasy v NHL.

BRATISLAVA. Je typom hráča, akými sa slovenský hokej pýšil kedysi. Má šikovné ruky, výnimočné myslenie, je kreatívny, dokáže skvele zakombinovať i strieľať góly.

Peter Cehlárik je najpozoruhodnejším slovenským hokejistom, aký prišiel do NHL za posledných päť či šesť rokov – od čias Tomáša Tatara a Richarda Pánika. A tento 21-ročný Žilinčan má navyše potenciál svojich krajanov prekonať.

Pripravil gól zápasu

Cehlárik má v Bostone za sebou svoje prvé dva zápasy v NHL. Už po tom úvodnom ho kouč Bruce Cassidy chválil.

„Páči sa mi. Zapasoval do druhého útoku, bol dobrý pri mantineli, puky si ho nachádzali. Keď sa viac upokojí, bude ešte lepší," uviedol tréner Bostonu pre nhl.com.

V druhom zápase už Cehlárika vyhlásili za tretiu hviezdu súboja. Dvoma asistenciami prispel k výhre svojho tímu nad silným Montrealom 4:0.

Najskôr skvele prihral obrancovi Adamovi McQuaidovi pred odkrytú bránku. Web NHL označil túto situáciu za gól zápasu. Potom v presilovke ukázal Slovák netradičné riešenie situácie - z prvej spomedzi kruhov nečakane posunul puk na spoluhráča Davida Backesa a ten naslepo našiel pred voľnou bránkou Davida Krejčího.

Peter Cehlárik (vpravo).
Peter Cehlárik (vpravo). (Autor: TASR/AP)

Cehlárik priniesol to, čo Bostonu často v tejto sezóne chýbalo - nápad, myšlienku, moment prekvapenia.

„Som rád, že ma zaradili medzi hviezdy súboja. Myslím, že zápas mi vyšiel, ale už sa sústredím na ďalšie,“ vravel Cehlárik pre agentúru SITA.

Boston neplytvá jeho talentom

Talentovaný útočník odišiel už v šestnástich do Švédska, päť rokov hrával za Luleu. Do zámoria sa neponáhľal. Počkal si, kým bude pripravený. A mal aj šťastie na citlivý prístup v Bostone.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Cehlárik? Pre slovenský hokej je to najlepšia správa za päť rokov