Čechov neposilní na šampionáte Václav Prospal

Václav Prospal v drese českej reprezentácie.
Václav Prospal v drese českej reprezentácie. (Autor: SITA/AP)
SITA|25. apr 2011 o 15:04

Útočník NY Rangers Václav Prospal nebude hrať na majstrovstvách sveta. Dôvodom jeho neúčasti je slabšia forma a dlhodobejšie zranenia.

PRAHA. Český hokejový útočník Václav Prospal z New Yorku Rangers si na majstrovstvách sveta, ktoré sa v piatok začnú v Bratislave a Košiciach, nezahrá. Informáciu priniesla česká tlačová agentúra Mediafax odvolávajúc sa na server www.idnes.cz. Prospal sa trénerovi Aloisovi Hadamczikovi ospravedlnil.

Informáciu potvrdil generálny manažér českej reprezentácie Slavomír Lener. "Václav sa necíti na to, aby hral na majstrovstvách sveta. Má za sebou nie najvydarenejšiu sezónu, v ktorej dlho pauzoval pre zranenie. Nedostal sa do optimálnej formy," uviedol Lener na margo neúčasti skúseného zakončovateľa v českom národnom tíme.

Po nevýrazných výkonoch v prípravných zápasoch sa Hadamczik rozhodol vyradiť z kádra obrancu Tomáša Mojžíša a útočníka Petra Vránu. Český kouč dúfa, že na svetovom šampionáte by tímu mohol pomôcť minimálne jeden z dvojice skúsených zadákov - Roman Hamrlík alebo Jaroslav Špaček.

Nachádzate sa tu:
Domov