Cavendish sa sústredí na Tour de France, Rio aj MS

Britský jazdec má v novom kalendárnom roku ambiciózne plány.
Britský jazdec má v novom kalendárnom roku ambiciózne plány. (Autor: SITA/AP)
SITA|7. jan 2016 o 13:30

Rád by som mal na sebe žltý dres na Tour de France. Je to jediné tričko z Grand Tour, ktoré som ešte nenosil, povedala britská cyklistická hviezda.

BRATISLAVA. Hviezdny špurtér Mark Cavendish si pre cyklistickú sezónu 2016 dáva nemalé ciele - chce uspieť na Tour de France, olympijských hrách v Riu de Janeiro i majstrovstvách sveta v Katare.

Britský jazdec sa po uplynulom ročníku stal súčasťou afrického zoskupenia Dimension Data, bývalého MTN-Qhubeka, a s tým prichádzajú aj nové výzvy.

"Rád by som mal na sebe žltý dres na Tour de France. Je to jediné tričko z Grand Tour, ktoré som ešte nenosil. Tento ročník sa začne šprintérskou etapou," povedal Cavendish na utorkovej tlačovej konferencii v Manchestri, kde trénuje na miestnej dráhe.

"Chcem byť v hre aj na dráhe v Riu de Janeiro a na konci roka sú tu majstrovstvá sveta, takže ma čaká celkom rušný rok. Dokázal som to však aj v sezóne 2011, keď som získal na Tour de France zelený dres a titul svetového šampióna. Myslím si, že som schopný to zopakovať, mám na to dobré podmienky," pokračoval.

Cavendish odštartuje sezónu na ceste na pretekoch Cadel Evans Great Ocean Race v Austrálii 31. januára.

Neskôr vo februári sa predstaví na Okolo Dubaja a Kataru, účasť na jarných klasikách je neistá.

V júli príde na rad Tour de France, na ktorej dosiahol doteraz 26 etapových víťazstiev. Za legendárnym Eddym Merckxom zaostáva o osem vavrínov.

"Chcem vyhrať toľko etáp, koľko sa bude dať," doplnil Cavendish. Informuje server cyclingnews.com.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cavendish sa sústredí na Tour de France, Rio aj MS