Cavendish sa chce vrátiť na dráhu a získať miestenku do Ria

V súčasnosti patrí Mark Cavendish medzi elitu v záverečných dojazdoch na ceste. Na snímke sa raduje z víťazstva v siedmej etape na tohtoročnej Tour de France.
V súčasnosti patrí Mark Cavendish medzi elitu v záverečných dojazdoch na ceste. Na snímke sa raduje z víťazstva v siedmej etape na tohtoročnej Tour de France. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. aug 2015 o 14:28

Na dráhe pretekal aj na olympijských hrách v Pekingu. Vtedy sa ako jediný člen britskej výpravy vrátil Mark Cavendish bez medaily. "Rok 2008 ho stále máta," priznáva tréner britských dráhových cyklistov.

LONDÝN. Mark Cavendish to myslí vážne s návratom na olympijský cyklistický ovál. Pôvodom dráhový cyklista, ktorý sa v cestnom odvetví vypracoval na excelentného šprintéra, chce podľa cyclingnews.com spraviť maximum, aby mohol v Riu de Janeiro 2016 štartovať v disciplíne omnium.

Dvojnásobný majster sveta v madisone bol na OH v Pekingu pri medailovej žatve britských dráharov. Ako jediný z výpravy sa však vrátil domov bez cenného kovu. Odvtedy tvrdí, že má s podujatím nevybavené účty.

Mark Cavendish získaval v minulosti majstrovské tituly na dráhe.

Už počas nadchádzajúceho víkendu by sa mal Cavendish predstaviť na dráhových pretekoch seriálu Revolution Series v Derby. Na ne je prihlásený aj víťaz Tour de France z roku 2012 Bradley Wiggins.

Obaja budú zbierať body pre účasť na pretekoch Svetového pohára, kde už pôjde o miestenky na OH 2016.

"Bol som prekvapený a hrdý zároveň, keď sme sa stretli a zistil som, aký je odhodlaný. Stále ho máta rok 2008," priznal tréner britských dráhových cyklistov Heiko Salzwedel.

"Stopercentne sa chce sústrediť na omnium. Nie je to len v štádiu: 'Veď uvidíme.' Vie presne, čo chce - o dvanásť mesiacov ísť na olympijské hry," dodal.

Podľa Salzwedela bude mať Cavendish vážneho konkurenta - v omniu je jeho favoritom Ed Clancy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cavendish sa chce vrátiť na dráhu a získať miestenku do Ria