Cavendish možno bližšie k zelenému tričku na Tour de France

SITA|19. okt 2010 o 17:33

Britský rýchlik Mark Cavendish by sa mohol v budúcom roku konečne dočkať zeleného trička, ktoré sa udeľuje za víťazstvo v bodovacej súťaži na cyklistickej Tour de France.

PARÍŽ.

Držiteľ pätnástich etapových triumfov na najprestížnejších pretekoch sveta prišiel vlani o zelené tričko v súboji s Nórom Thorom Hushovdom, v tomto roku mu ho "vyfúkol" Talian Alessandro Petacchi.

Obaja títo jazdci ťažili najmä z čiastkových špurtov na rýchlostných prémiách počas pretekov, hoci záverečné dojazdy etáp zväčša ovládol Cavendish. Organizátori budúcoročnej Tour de France však zmenili pravidlo tak, že namiesto troch doterajších špurtov v každej etape sa budú body rozdávať len za jeden. Zvýhodnení by teda mali byť víťazi etáp.

"Nepovažujeme za veľmi logické, že Cavendish ako najrýchlejší v pätnástich etapách v minulosti nezískal doteraz ani raz zelené tričko pre víťaza bodovačky," komentoval riaditeľ Tour de France Christian Prudhomme. "Neviem v tejto chvíli posúdiť, či mi avizovaná zmena pomôže alebo nie. Ešte som nad tým neuvažoval," uviedol Mark Cavendish počas slávnostnej prezentácie trasy budúcoročnej Tour v Paríži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cavendish možno bližšie k zelenému tričku na Tour de France