Favoritky na MS sklamali. Dúhový dres bude nosiť Holanďanka

Ellen van Dijková (v strede) sa stala majsterkou sveta v časovke.
Ellen van Dijková (v strede) sa stala majsterkou sveta v časovke. (Autor: Reuters)
Sportnet, TASR|20. sep 2021 o 17:45

Medzi mužmi do 23 rokov triumfoval Johan Price-Pejtersen.

BRUGGY. Holanďanka Ellen van Dijková sa stala prekvapujúcou majsterkou sveta v časovke. Na šampionáte v Bruggách predviedla 34-ročná cyklistka životný súboj proti chronometru a zdolala aj favorizované pretekárky. 

Švajčiarka Marlen Reusserová viedla na oboch medzičasoch, ale na záverečnom úseku jej došli sily. Napokon finišovala s mankom desiatich sekúnd a podobne ako na OH v Tokiu získala striebornú medailu. 

Olympijská šampiónka Annemiek van Vleutenová sa musela uspokojiť s bronzovým kovom. Na víťaznú krajanku stratila 24 sekúnd. 

Van Dijková má skvelú formu. Na európskom šampionáte si pripísala zlato v pretekoch s hromadným štartom a v časovke obsadila druhé miesto. Titul majsterky sveta v časovke získala aj v roku 2013 v talianskej Florencii. 

V časovke mužov do 23 rokov sa tešil z víťazstva Dán Johan Price-Pejtersen, ktorý nadviazal na titul z nedávnych majstrovstiev Európy. 

Dvadsaťdvaročný pretekár nórskeho tímu Uno-X dosiahol dva cenné triumfy v priebehu jedenástich dní. V pondelok zvládol 30,3 km dlhú trať z mesta Knokke-Heist do Brúgg (rovnakú išli aj ženy, pozn.) za 34:29 minút.

Druhý skončil Austrálčan Luke Plapp s mankom desiatich sekúnd, bronz získal domáci Florian Vermeersch, ktorý bol o sekundu pomalší.

Slovensko nemalo zastúpenie ani v jednej disciplíne. 

Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike 2021:


Časovka žien: 1. Ellen van Dijková (Hol.) 36:05 min, 2. Marlen Reusserová (Švaj.) +10 s, 3. Annemiek van Vleutenová (Hol.) +24 s, 4. Amber Nebenová (USA) +1:24 min, 5. Lisa Brennauerová (Nem.) +1:29 min, 6. Juliette Labousová (Fr.) +1:47 min

Časovka mužov do 23 rokov: 1. Johan Price-Pejtersen (Dán.) 34:29 min, 2. Luke Plapp (Aus.) +10 s, 3. Florian Vermeersch (Belg.) +11 s, 4. Sören Waerenskjold (Nór.) +13 s, 5. Mick van Dijke (Hol.) +24 s, 6. Daan Hoole (Hol.) +39 s

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Favoritky na MS sklamali. Dúhový dres bude nosiť Holanďanka