Carlos Moya: "Dve z troch španielskych jednotiek sú z Malorky"

SITA|19. aug 2008 o 14:47

BRATISLAVA 19. augusta (SITA) - Ohlasy bývalých jednotiek svetového rebríčka tenistov na prienik Španiela Rafaela Nadala pred Švajčiara Rogera Federera na vrchol dlhodobého renkingu ATP Entry (zdroj: oficiálna internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov ATP):

Roger Federer: "Rafa dosiahol túto métu veľkolepými výkonmi. Také niečo som očakával i chcel, keď som sa pred mnohými rokmi ja stal lídrom: aby ma predbehol niekto zvládajúci nabitú termínovú listinu, víťaziaci na najvýznamnejších turnajoch a dominujúci. Myslím si, že v takomto zmysle si to Nadal totálne zaslúžil."

Stefan Edberg: "Nadal je skvelým hráčom s neuveriteľnou charizmou a bojovnosťou. Zaslúžil si post jednotky najmä po tom, ako v jednom z historicky najpamätnejších finále Wimbledonu nadviazal na svoj úspech z Roland Garros."

Gustavo Kuerten: "Podľa mňa je post jednotky tým ´naj´, čo športovec môže dosiahnuť. Nadal si to zaslúžil už niekoľko rokov. Federer mu určite pomohol stať sa lepším. Verím, že Rafa má potenciál na dlhodobé udržanie si svojej novej pozície. Určite práve takéto niečo túži dokázať."

Rod Laver: "Nadal mal vynikajúci Wimbledon - tých náročných päť setov proti Rogerovi. Federerova stabilita počas predchádzajúcich troch rokov je jedným z najúctyhodnejších výkonov v histórii, ale Nadal takisto určite nerobí postu jednotky hanbu. US Open budú pre oboch obrovským testom."

John McEnroe: "Núti nás to uznať, že Federer je tiež len človek po jeho štyroch rokoch, ktoré sa zapísali do histórie tenisu. Nadal sa za približne sezónu mimoriadne zlepšil a presadil sa aj na iných povrchoch, ako antuke. Zaslúžil si tú zmenu."

Carlos Moya: "Rafael bol tri roky blízko a absolútne si zaslúžil stať sa jednotkou. V minulosti však Roger hral ako z iného sveta. Teraz sa akoby stal človekom a Rafa sa výrazne zlepšil. Nemôžem povedať, že by som ja sám Nadalovi nejako citeľne pomohol. Možno trošku vtedy, keď som mal 24 rokov a trénoval som s ním. Motivovalo ma to: človek nerád prehráva s dieťaťom. Inšpiroval ma svojou zanietenosťou a túžbou. Neviem, čo to znamená, ale dvaja z troch španielskych lídrov rebríčka pochádzajú z Malorky."

Pete Sampras: "Je to veľký bojovník a ohromuje ma tým. Má svoju najlepšiu sezónu a je neodškriepiteľnou jednotkou. Považujem za neuveriteľné, čo ako 22-ročný dokázal."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Carlos Moya: "Dve z troch španielskych jednotiek sú z Malorky"