Capello je rád, že Beckham zostáva v Serie A

SITA|22. mar 2009 o 11:00

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Fabio Capello privítal predĺženie pobytu Davida Beckhama v milánskom AC a vyjadril svoju radosť že Angličan ostáva v Taliansku.

LONDÝN. Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Fabio Capello privítal predĺženie pobytu Davida Beckhama v milánskom AC a vyjadril svoju radosť nad tým, že hviezda klubu zámorskej MLS Los Angeles Galaxy hrá v omnoho lepších podmienkach, ako mu môže ponúknuť zámorský futbal. Už skôr sa totiž predstavitelia kalifornského a severotalianskeho mužstva dohodli na tom, že rodený Londýnčan zostane v mužstve z "mesta módy" až do konca sezóny 2008/2009. Potom sa 33-ročný futbalista vráti v júli do Los Angeles. Obe strany sedeli za rokovacím stolom niekoľko týždňov a napokon sa dohodli na predĺžení hosťovania, ktoré sa malo skončiť po zápase AC s Atalantou Bergamo. Po skončení sezóny za morom by sa mala bývalá hviezda Manchestru United a Realu Madrid v novembri vrátiť späť do Talianska a hrať v Serie A. Taliansky kouč víta takéto riešenie a myslí si, že pôsobenie v Európe Beckhamovi iba pomôže.

"Je tam veľký rozdiel. Je pre neho veľmi dôležité, že hrá v Európe. Tu sú totiž vyššie štandardy ako v Amerike. Nehovorím iba o Miláne, ale o celej Európe. MLS nie je rovnaký level ako európske súťaže - talianska, španielska, nemecká, či anglická." Dvojica Beckham - Capello spoločne pôsobila už aj pred dvoma rokmi v Reale Madrid a vtedy to znamenalo pre kráľovský veľkoklub zisk domácej ligovej trofeje. "Sledoval som v televízii jeho posledné dve stretnutia. Hral veľmi dobre," uviedol 62-ročný Talian. Capello tiež vylúčil, že by mal prsty v predĺžení Beckhamovho pobytu v AC. "Zotrvanie v Miláne bolo jeho osobným rozhodnutím. Bolo výsledkom dohody dvoch tímov a hráča. Nebolo to moje rozhodnutie. Nie je to môj problém," dodal napokon rodák z mesta San Canzian d'Isonzo.

Nachádzate sa tu:
Domov