Capello chváli Rooneyho a tvrdí, že raz bude národným hrdinom

SITA|1. apr 2009 o 16:32

Kormidelník anglickej futbalovej reprezentácie, ktorá v sobotu deklasovala slovenský výber v prípravnom stretnutí v londýnskom Wembley 4:0.

LONDÝN. Kormidelník anglickej futbalovej reprezentácie, ktorá v sobotu deklasovala slovenský výber v prípravnom stretnutí v londýnskom Wembley 4:0, Fabio Capello vyhlásil, že jeho zverenec Wayne Rooney sa stane národným hrdinom, tak ako sa to podarilo v Španielsku Raúlovi. Šesťdesiatdvaročný taliansky stratég označil zakončovateľa Manchestru United Rooneyho za jedného z lídrov reprezentácie "Albiónu".

Capello vie, čo hovorí, kanoniera Raúla totiž trénoval počas svojho pôsobenia v španielskej metropole v rokoch 1996 - 1997 a 2006 - 2007.

"Rooney je na trávniku prirodzeným vodcom. Pracuje pre mužstvo, má fantastický pohyb a čuch na góly. Keď som prvýkrát trénoval Real, Raúl mal len 19 rokov a už v tom čase bol veľmi populárny," vyhlásil Capello a dodal: "Na otázku či Rooney môže byť v budúcnosti kapitánom Anglicka vám odpoviem protiotázkou - Prečo nie? Musíme mu však dať ešte zopár rokov. John Terry je vodcom ako sa patrí, úlohy muža s páskou na ramene sa ujal veľmi

"Pamätám si, keď Alex Ferguson kupoval Wayna v roku 2004 z Evertonu za 25 miliónov britských libier. Osobne sme sa stretli na zasadnutí UEFA v Nyone, kde mi povedal: Fabio, zbláznil som sa. Práve som minul veľké množstvo peňazí za mladého hráča. Myslím si, že momentálne je so svojím vtedajším rozhodnutím nadmieru spokojný. Investícia sa vyplatila. Rooney je absolútne fantastický a má pred sebou ešte veľkú budúcnosť," nešetril slovami chvály na adresu 23-ročného útočníka Capello.

Nachádzate sa tu:
Domov